LONG DOG Orchestra fra Roskilde-egnen har gennem 10 år optrådt live, men først nu udgivet deres debutalbum i eget navn.

Det meget brede begreb ”americana” rummer stort set alt, hvad der dufter af en eller flere af de forskellige traditioner i USA, og betegnelsen må være den bedst dækkende for musikken på ”All Them Bones”. Genrevalget betyder også, at sangene alle er engelsksprogede trods deres danske forfattere. Tekster og melodier skyldes altovervejende orkestermedlemmerne Simon Andersen & Lennart Larsen.

Sangenes musikalske indpakning klinger primært af elguitarer, tilsat mundharmonika og på et fundament af bas og trommer. Der varieres fra forholdsvis bastante guitarflader over spændstige grooves og til melodiøse ballader. Uden at fremstå specielt personligt er akkompagnementet udmærket udført og i god samklang med sangene.

Centralt står Lennart ”Old Dog” Larsen med den ledende vokal og mundharmonika. Hans stemme klæder musikken, og sangfremførelsen er engageret og nærværende. Derimod er hans amerikansk-engelske udtale præget af, at han ikke er født og opvokset ”over there”. Overfor et hjemligt publikum har det næppe afgørende betydning, al den stund sangen her primært vil fungere som et instrument i det samlede lydbillede.

Teksterne er heller ikke præget af de dybeste filosofiske refleksioner, men af små hverdags-udfordringer, såsom termitter i træhuset, hundens gøen om natten, undslupne høns, kærestens forsvinden med bilen om natten og deslige. Dog berøres den globale opvarmning i en enkelt sang.

At såvel sangtekster som cd-coverets noter er engelsksprogede kunne indikere udenlandske ambitioner, og i den sammenhæng kan den mindre autentiske udtale af teksterne måske blive en barriere.

”All Them Bones” er et udmærket udspil, men LONG DOG Orchestra mangler nok trods alt tilstrækkelig personlighed til at opnå en markant placering i den efterhånden fyldige flok af americana-udøvere, specielt set i en international kontekst. Liveoptræden giver nok den optimale oplevelse af orkestret.

YouTube Music