Lars Vedsø har begået en på alle måder fyldig bog på 427 sider, hvis fulde titel er ”The Art and Techniques of Playing Acoustic Folk, Blues & Ragtime Guitar. Han skriver i forordet, der som hele bogen er skrevet på engelsk, at han har spillet i 45 år og har undervist i guitar, har organiseret akustiske guitarfestivaler, komponeret, bygget akustiske guitarer, spillet guitar med andre, talt om guitarer, har en hjememside om det, har udgivet en CD-boks sammen med otte store folk-, blues- og ragtimeguitarister – og nu og da har han endda også drømt om guitaren.

Så nu var tiden kommet til også at skrive om det. Men faktisk har det meste af et udkast til bogen ligget i en skuffe i mere end 35 år, skriver Lars Vedsø, som stærkt håber, at hans egen passion for den akustiske ’steel string guitar’ og dens musik også vil styrke læserens egen passion. Bogen guider læseren/guitaristen igennem de mange trin i at lære at spille akustisk folk, blues og ragtime på guitar. Vedsø skriver, at bogen kan lære selv en begynder at spille.

Den er inddelt i otte kapitler, hvor det første hedder ”At købe en guitar og stemme den” (altså på engelsk). Derefter går den minutiøst frem i de næste fire kapitler om at skrive noder, lære akkordteori, at komponere og arrangere musik og om at spille guitar – the basics. De sidste tre kapitler fokuserer på hhv. folk-, blues- og ragtimeguitar, og de fylder inklusive noder, tekster, billeder og meget andet 380 sider. Resten af siderne består af diverse tillæg om bl.a. andre bøget, selvbiografier, CD’er, kilder, copyrights med mere.

Jeg spiller ikke selv og bør som sådan måske ikke anmelde denne bog. Men omtales skal den i hvert fald, og den efterlader et klart indtryk af at være et stort og gennemarbejdet værk, som vil begejstre enhver, der gerne vil lære at spille de genrer, som forfatteren og musikeren elsker og kender ud og ind og med hud og hår. Jeg tvivler slet ikke på, at Lars Vedsøs digre værk bliver en form for milepæl. Og han lover endnu en bog, der handler om stålstrengeguitarens oprindelse, historie og konstruktion.