Sangeren, komponisten, forfatteren og historiefortælleren Stine Michel har en imponerende hukommelse og en stærk udstråling. Hun har mindst seks forestillinger i sit hoved og kan tryllebinde sit publikum – både børn og voksne -med sin musikalske fortællekunst.
Ud over Inger Christensens ”Sommerfugledalen” og Antoine de Saint-Exupérys ”Den Lille Prins” og flere andre har hun nu også føjet Karen Blixens ”Babettes Gæstebud ” til sit repertoire. Sidstnævnte havde forpremiere 19. januar på Goldschmidts Musikakademi i Københavns Nordvest-kvarter og vil i den kommende tid kunne opleves i kirker, forsamlingshuse og teatre samt selvfølgelig på Blixens eget Rungstedlund, hvor der er premiere 23. januar.
I næsten halvanden time fortæller Michel historien om franske Babette, der har en fortid som berømt køkkenchef, men er flygtet fra de urolige forhold i Paris omkring 1871. To gamle provstedøtre i en lille norsk fjordby har taget flygtningen i huset, og i 14 år koger hun nu trofast klipfisk og øllebrød, indtil et mirakel sikrer hende en stor lotterigevinst. I stedet for at bruge pengene på sig selv udfolder Babette sin kogekunst i et fornemt måltid for de lokale på egnen, som hun dermed af et godt hjerte giver en gave uden at forvente noget til gengæld. Dermed udfolder hun den kunst, der har været tilværelsens mening med hende.
Stine Michel, som selv har skrevet både musikken og teksten til genfortællingen af Blixens historie, spiller både fortæller og Babette selv, samtidig med at hendes fine orkester lader deres toner sno sig rundt om ordene. Her er percussion på kasseroller og gryder, keyboard, bas og guitar og Goldschmidts klarinetter, der løfter det hele med deres lyse, bløde toner.
Når man sidder på Goldschmidt Musikakademi til en så dejlig forestilling som Babettes Gæstebud, bliver man selvfølgelig lidt nysgerrig på, hvad det er for et sted. Akademiet, der ligger i Københavns Nordvest-kvarter på Rentemestervej 62 blandt boliger, gamle lagerhaller og fabrikker, har et mål om at lade musikkens magt stifte fred og glæde.
Man modtager elever i kvarteret til gratis musikundervisning på forskellige instrumenter, som man oftest har modtaget som donationer. Alle elever får undervisning, spiller koncerter, tager på udflugter og på lejrskoler og bliver en del af et musikalsk venskab.
Hold øje med Babettes Gæstebud. www.stinemichel.dk