Tone of Voice Orchestra er et dansk-skandinavisk band, samlet til at spille 10 numre med tekster og musik af sangeren og sangskriveren Trinelise Væring og jazzmusikeren og orkesterlederen Frederik Lundin.

Det er frisk og underholdende musik med stor spændvidde: Lidt nordisk folk, old time, jazz, soul og klezmer og lidt pop, americana, world og indiefolk. Fra det fuldstændigt fabulerende, sørgmodige og næsten hændervridende – til det taktfaste, rytmiske og insisterende. De firstemmige sangarrangementer går fra det skarpe Andrews Sisters-koncept til det mere søgende dissonans-fyldte. De instrumentale arrangementer er mere ledsagende end lead, men løser opgaven fremragende og høreværdigt. Man keder sig sørme ikke.

Instrumentariet er vokaler, sækkepibe, drejelire, cittern, violin, saxofoner og fløjter, kontrabas og percussion/trommer – og arrangementerne er med sikker hånd lagt uden om og ovenpå melodi- og tekststoffet.

Det er ikke nemt at rubricere genren under ét, og det er vist heller ikke meningen. Man skal lede lidt efter folkelementerne, men de er der – måske især i Emma Kragh-Elmøes violin, men selvsagt også i sækkepibe- og drejelirespillet. Musikken er underholdende, men også påtrængende og vedkommende; og det går altså ikke at have cd’en kørende i baggrunden. Musikken forlanger at blive hørt og taget stilling til. Et spændende bud på ny musik i en flertydig og blandet genre med flashes of folk.

www.sundance.dk