Laif og Ninni Carr er skånske spillemænd, sangere, dansere, undervisere, arrangører m.m. og er således bredt aktivt og stærkt dedikerede til deres traditionelle musik. For nogle år siden inddrog de den øvrige familie, Elna, Ale og Alma, og Familjen Carr var skabt.
Instrumenteringen var oprindelig træskoviolin og violin, udover sangen, men sideløbende har Laif med årene intensiveret sit arbejde med trækharmonika, mundharmonika og jødeharpe. Med familieorkestrets dannelse tilførtes Elnas violin, Ales diverse strengeinstrumenter og Almas utallige fløjter – alle tre med yderst kompetente bidrag.
Eksempelvis er Elna tillige klassisk uddannet violinist. Blandingen af traditionel fundering og spilleteknisk formåen kendetegner Familien Carr. Her i landet er flertallet nok bedst bekendt med Ale Carr for hans medvirken i Dreamers’ Circus.
For mere end 10 år siden udgav de cd´en ”Anno 2010” og mente så nu, at tiden er kommet til at præsentere os for ”Anno 2024”.
Repertoiret er – som de selv udtrykker det – ”kommet til at” fokusere på Laifs favoritter og egne kompositioner. At spille den musik, man holder mest af, er et ganske glimrende udgangspunkt for at skabe mere end blot ord og toner.
Det er dansemusik, og det fremgår af musikkens rytmik og puls, at spillemændene også er dansere. Som de selv siger det i pressematerialet: ”Vi tror, at vi kan få mange mennesker til at danse”. Appellen er i hvert fald til stede. Trods det at vi har at gøre med brugsmusik, trækker det jo på ingen måde fra, at den er veludført, og den formåen må man medgive Familjen Carr.
Pladens 16 dansestykker og sange udtrykker desuden i hørbar grad munterhed og legesyge. De fem familiemedlemmer har det sjovt med at spille, ganske enkelt, og det er jo ikke en specielt ringe forudsætning for at skabe ordentlig musik – for nu at sige det sådan.
”Anno 2024” er næppe skabt til at appellere til de brede masser, men med den udbredte interesse i danske folkemusikkredse for traditionel svensk musik og dans bør den vække interesse i det miljø.