Vinterfestivalen i Strib, der sluttede for en uge siden, er mere end de store navne på de to store scener. Den ”lille” cafescene kan måske være et vigtigt skridt på vejen mod en af de store scener eller være springbræt til andre spillesteder eller festivals, da der jo er besøgende festivalarrangører, presse og andre folk fra branchen i løbet af de fire dages festival. Tidligere har bl.a. Laura Mo, Strawberry Blonde, Hverdagsastronauterne med Perry Stenbäck, Anders Mikkelsen, Søren Korshøj og Martin Seeberg spillet på cafescenen. Fra årets program bemærkede man kvintetten Bound by Law, der sidste år vandt The Danish Blues Challenge, som betyder, at bandet skal deltage ved The European Blues Challenge i næste måned i Bruxelles. De fem unge musikere spillede egentlig ikke klassisk blues, men en blanding af country, folkrock og en snert blues, og det var især bandets forsanger Mads Wilhjelm,der med sin vokal vakte opmærksomhed sammen med den meget energiske Jon Rahbek på mundharmonika. Et meget lovende band, som vi uden tvivl kommer til at høre mere til.
Sent fredag aften kunne det sydjyske band Heartlands opleves med seks unge musikere på scenen. Repertoiret er inspireret af mange forskellige genrer, men folk’en er dog fremherskende. Måske på grund af irske Brian O’Driscoll, der begyndte at spille sammen med sin far John O’Driscoll i John ’n’ Son, som nu hedder Downtown Dynt. Man bemærker også sangerinden Dina Lou, der trakterer guitar og mandolin, og især sanger og sangskriver Jesper Gloor på fløjte og guitar. Sidstnævnte gjorde sig bemærket under sidste års Tønder festival, da han skrev en musikalsk hilsen til Carsten Panduro og Anni Lehmann, der blev fremført af Heartlands sammen med en lang række kendte musikere på festivalen. Bandet har kun spillet sammen kort tid, men har allerede vist lovende takter, men skal selvfølgelig have mere rutine og nogle detaljer på plads.
Den kun 17-årige lokalfødte Cathrine Lassen har tidligere optrådt ved festivalen på cafescenen og ligeledes stået på de skrå brædder ved sidste års Skagen festival, og hun var måske et af de største talenter ved årets Vinterfestival. Hun kan vel kaldes singersongwriter, uden at hun dermed allerede er sat i bås. Hun begyndte med at gå til klaver da hun var syv-otte år gammel, og begyndte at spille guitar for kun halvandet år siden, da hun skulle på efterskole. Cathrine Lassen fortæller: ”Det var der, jeg tog guitarspillet op, og i dag spiller jeg alt fra pop til det, man hørte fra ca. 30 år siden. Jeg har en meget bred musiksmag og er måske nærmest en singersongwriter. Men jeg vil ikke låse mig fast i nogen bestemt musiksmag, for jeg er vild med mange forskellige genrer. Min største drøm er selvfølgelig at kunne leve af at spille musik, men der er jo mange med samme drøm. Jeg har endnu ikke planer om at gå på konservatoriet, men vil heller ikke udelukke det.”
Den unge sangerinde åbnede lørdag aftens program med et enkelt nummer og blev opfordret til at synge en sang sammen med Poul Krebs, og den chance greb hun uden tøven, og midt under koncerten blev hun kaldt op til den populære troubadour og sang et nummer til stort bifald. Bagefter sagde Cathrine Lassen: ”Det er da rigtig fedt, når man skal synge for en fyldt sal, og selvfølgelig nervepirrende før man skal derop. Men når det så er overstået, er det bare superfedt.” Det var ikke kun den unge kvindes optræden, der var mere end tilfredsstillende. Fremmødet til koncerterne var også til flot karakter, så der var tilfredshed at spore hos ledelsen og de frivillige. Måske skyldtes det ikke mindst det meget brede program med bl.a. Sko & Torp, Poul Krebs, Søs Fenger, Bluestoget, Folkeklubben og Perry Stenbäck. Sidstnævnte deltog i såvel lørdagens populære koncert med FolkZone og med Dekadensorkestern, som foruden at give en flot koncert også benyttede lejligheden til at udgive deres nye DVD. Den vil senere blive anmeldt her på siden.
Trackbacks/Pingbacks