Vinteren og dens tildragelser har altid været besunget og bespillet. Det var Harald Haugaard & ”The Nordic Wave” sat til at dokumentere lørdag eftermiddag som Strib Vinter Festivals traditionelle temaeftermiddag i år. Vinteren beskrevet i toner og ord kan man da ikke køre fast i, som Haugaard udtrykte det. Orkestret var sammensat til projektet som dermed blev et af disse specielle begivenheder der næppe bliver gentaget. Det faktum giver ofte en speciel glød, og den kom også ved denne lejlighed.

”The Nordic Wave” var, foruden Haugaard (violin og mandolin), Helene Blum (vokal og violin), Perry Stenbäck (div. guitarer og andre strengeinstrumenter), Rasmus Zeeberg (guitar, mandolin), Kirstine Elise Pedersen (cello), Tapani Varis (kontrabas og jødeharpe) og Sune Rahbek (trommer). Et pokkers godt hold.

Blichers ”Det er hvidt herude” er taknemlig at arrangere i kraft af sin styrke, men trods det var det en stemnings- og effektfuld indledning til koncerten, som dermed var slået an på et højt plan fra begyndelsen. Det fortsatte med Aakjær, H. C. Andersen, Sophus Claussen med flere samt en række dansestykker. Vinterens traditioner har ikke mindst indeholdt dans og glæde, som det blev nævnt.

Musikalsk var det er stærk oplevelse denne eftermiddag. Uden at ville sætte nogen til side, og slet ikke Haugaard og Blum som centrale personer i hele forestillingen, indtog Perry Stenbäck en nøgleposition. Trods det at han var afbudsmusiker, var hans spil et afgørende krydderi i denne på én gang kolde og varme ret. Intet under at han er nærmest allestedsnærværende for tiden.

Haugaard og Blums indiskutable kunnen og kvaliteter, både teknisk og udtryksmæssigt, blev stærkt markeret og udtrykket yderligere udvidet af ”The Nordic Wave”. Det kan da ærgre en del at dette var et éngangsprojekt. Ekstranummeret var sangen ”En lille fugl”. Der kommer jo en tid efter vinteren, som den blev introduceret. Der kommer jo en tid efter alt, også dette dejlige orkester.

Harald Haugaard & “The Nordic Wave”, Strib Vinter Festival, 20. februar 2010