De otte navne, der bliver præsenteret på årets Tønder Festival, er klar. Som sædvanligt er det syv danske og et norsk navn, der står på programmet fredag 23. og lørdag 24. august.

Den charmerende velspillende duo Fromseier Hockings har deltaget i Folk Spot før, hvor de gjorde et stort indtryk på de inviterede udenlandske gæster fra branchen.

Den unge kvintet Mads Hansens Kapel spiller traditionelle dansemelodier, men med et energisk twist og humør, så publikum uden tvivl hurtigt vil tage dem til sig.

Phønix

Phønix har aldrig været bange for at gå nye veje. De har flere gange med stor succes haft kinesiske Sangka med i bandet. Nu har de dansetruppen Embla med på deres program, som dermed udnytter folkemusikken til også at få dansen med i allerforreste række.

Theis Langlands og Michael Graubæk er en populær duo med et fantastisk sammenspil. Så med Rannok på scenen bliver publikum vidner til passionerede traditionelle toner i nye indpakninger.

Fromseier % Hockings

Trio Svin trådte ind på folkscenen for nogle år siden og var i 2015 nomineret som Årets Nye Talent ved Danish Music Award Folk. Bandet præsenterer folk i deres helt egen udgave med fynd og klem.

Strygertrioen Vesselil udsendte lige før jul deres første cd, og den er blevet anmeldt her på siden med rosende ord. De optrådte sidste år bl.a.på Folk Baltica og Musik over Præstø Fjord, så der er noget at glæde sig til i det sønderjyske.

Den norske sangerinde Elisabeth Vik står i spidsen for det danske band VIIK, der har fem medlemmer med på scenen. Deres nordiske toner kan også høres på årets Musik over Præstø Fjord festival. Og de vil blandt andet præsentere eventyrlige viser og ballader.

Årets norske bidrag er Odde & Nilssen, der kommer med harmonika og violin og præsenterer traditionelle norske folktoner, som de tager under kærlig behandling.