Efter kun at have kendt Jes Holtsø som Børge i filmene om Olsen Banden så vi ham pludselig for få år siden i en talentkonkurrence i tv. Siden har han fået en karriere som en moden og autentisk slidt bluessanger og præsenterer nu sin anden plade. Jes Holtsø har netop modtaget prisen som Årets Danske Bluesnavn 2012.

I booklet´en er følgende sangcitat fremhævet: ”I´m going home/can´t wait to get back/I´m going back to the big easy/to let the good times roll.” Det er, hvad Holtsø gør. Fremfører uforfalsket sydlig americana som sad han på en røgfyldt bar i Nashville. Hans stemme er absolut ikke klar som kildevand, og det er en af hans styrker. I national selvforståelse har man det med her i reservatet at tale om Danmmarks svar på Gud og hvermand, men i Holtsøs tilfælde giver det mening, med den stemme, at beskrive ham som Danmarks svar på Joe Cocker. Fed og fyldig råstyrke i rigt mål.

Med sig som kapelmester, komponist og arrangør har han Morten Wittrock og hans orkester med hele udtrækket, inklusive messing og syngepiger. Det er en pokkers velspillende bande, og arrangementerne sidder, hvor de skal – og understøtter i øvrigt mange steder sammenligningen med Mr. Cocker. Tæt og præcist fremført er det, og det swinger blåt og bluesy.

Det hele er på alle måder saftigt og autentisk, og sidstnævnte avler paradoksalt nok måske det eneste forbehold, man kan have over for ”Big Easy”. Der er ikke vovet ret mange hår af pelsen. Wittrock har haft indspilningerne med i Nashville og mixet dem i sine naturlige, tekniske omgivelser, og det er på den ene side styrken og på den anden side nok årsagen til, at de ikke stikker ret mange miles ud ad markvejene, men stort set holder sig på the long dusty highway. Mange vil sige, at det også er sådan, den musik skal lyde og fred med det. Det er sgu en god plade alligevel.

CD: Jes Holtsø & Morten Wittrock Band: “Big Easy” – Crawfish Music, Crawfishcd 03