Søndag 26. maj præsenterer VoxHall i Aarhus tre danske bands, der  alle spiller dansk og nordisk folkemusk, og alle kommer fra Århus Folkemusikhus.

Henrik Bredholt er medlem af Jysk Danseorkester

I tre timer er der gratis adgang til koncert med tre forskellige bands, når VoxHall fra kl. 14.00 først præsenterer Jysk Danseorkester. Saxofon, klarinet, kornet, violin, tuba, guitar, savblad, baljebas og slagtøj vil i løbet af koncerten blive taget i brug af orkestrets seks medlemmer. Bandets målsætning er enkel. De vil spille op til dans og fortsætte linjen som de gamle spillemænd lagde med musik fortrinsvis fra Himmerland, Thy og Vestjylland.

Klokken 15.00 er det Schmykkers Nøkkers tur. Navnet er inspireret af folketroen om Nøkken, som er et overnaturligt væsen, der lokker mennesker med sit spil. Om bandet her gør det samme vil vise sig ved koncerten.

Det rene kvindeorkester Hele Molevitten afslutter koncerten med inciterende schottish, polkaer og valse, som de fem musikere har blandet i et repertoire, der giver mulighed for en svingom.

Med den ”billetpris” er det bare at møde op til den musikalske buket af folkemelodier og dansemusik søndag 26. kl. 14.00 på Aarhus-spillestedet Voxhall.