Allan Taylor Foto: Manfred Pollert

Skagen Festival plejer at være på mit program, desværre ikke i år, øv, øv. Alle ønskes dog en fed festival, og vejret tegner heldigvis godt! Blandt de mange navne er igen uforlignelige Dougie MacLean, der faktisk er blevet et skotsk nationalklenodie, og hvis ”Caledonia” er landets anden nationalsang. Den kan man altid høre en gang til foruden en masse af hans andre fængende sange. Det samme gælder Allan Taylor, som er en utrolig fin sanger/sangskriver og stadig med en suveræn stemme. Han er selvskrevet i Skagen, hvor han i år er vært for Songwriters’ Circle, for han har nærmest skrevet soundtracket til festivalen med sin ”It’s Good To See You”.

Så kommer Oysterband med John Jones i front, Eleanor Shanley og hendes nyeste band Folk the Recession, årets modtager af Folkemusikprisen Buffy Sainte-Marie, Lucy Kaplansky fra USA, canadiske Bruce Guthro, Cairdéas fra Skotland, The Sands Family fra Irland ligesom The Kilkennys, herboende Tom Donovan, Tupelo og Two Time Polka. Samt hele fem australske bands, bl.a. Fiddlers Feast, og en hel masse danske navne & diverse andre nationaliteter med masser af glad og underholdende musik på de mindre scener. Og så har jeg slet ikke nævnt de fleste af de store navne, som ikke rigtig passer ind i folk-kategorien, selv om det altid kan være et fortolkningsspørgsmål. Men se dem alle på skagenfestival.dk – og lad mig da bare nævne Savage Rose og dygtige Tina Dickow.

Roskilde er for alvor startet fra med navne som fremragende The Lumineers (Ho Hey) allerede i dag ligesom den (næsten) nye, unge og meget talentfulde Jake Bugg samt Christian Hjelm. Andre navne i det musikalske grænseland er norske High As A Kite, Sigur

Bruce Guthro Foto: Per Dyrholm

Ros, John Grant, og så kan vi vel godt tillade os at nævne Marie Key, Kirstine Stubbe Teglbjerg, Efterklang, ikke mindst, Calexico og grand old country-americana-mand Kris Kristofferson på den store Orange Scene. Det gad man godt opleve, skulle jeg hilse og sige, ligesom der sikkert er masser af gemt guld rundt omkring på de andre scener.

På Tunø får Tradish lov til at slutte af på søndag. Inden da har masser af navne været på Store Scene og Bluesscenen, bl.a. Tamra Rosanes, H.P. Lange, Esben Just Trio, Peter Nande & Tim Lothar, Ole Frimer & Olav, Bruce Guthro, inden han fortsætter til Skagen, ligesom det underholdende Scrum fra Holland gør det (igen).

Så er der i øvrigt gadefestival i Uldum på lørdag også med mange navne, bl.a. Peter Abrahamsen og 50års-jubilerende Erik Grip.