Det har været et langt, sejt træk, men nu er der virkelig sket en mærkbar fremgang med 840 flere solgte billetter, mange af dem partout-billetter, som for første gang er blevet helt udsolgt med godt 7.600 billetter. Det var en af de gode nyheder på søndagens pressemøde. Her kunne man også ligesom sidste år allerede præsentere de første otte navne på Tønder Festival 2019. Billetsalget starter mandag d. 27. august kl. 10.

Vassvik Foto: Michael Weilandt

De otte er irske Finbar Furey, en veteran i irsk folkemusik, og det er andre (knap så) gamle kendinge som James Keelaghan (Canada) og Chris Smither (USA). Andre fra USA er Leslie Stevens og Caitlin Canty, som var på TF i 2016. Fra Canada kommer også Jenn Grant og Old Man Luedecke, som er banjospiller og poet og vist ikke så ’old’ igen. Desuden kommer The Tweed Project (UK/SCO) med bl.a. Greg Russell og Ciaran Algar som medlemmer. Det virker som en rigtig godt optakt til festivalen 2019, og her på rootszone.dk vender vi snart tilbage med mere om de nævnte kunstnere.

På pressemødet blev der talt om det nye Børneunivers, som de små har modtaget godt, og som fredag havde besøg af prinsesse Maries og prins Joachims to børn, Henrik og Athena. Festivalledelsen nævnte, at sikkerheden styrkes hele tiden, og at der på festivalen har været to ambulancekørsler, men begge personer har det godt. TF2018 har fået masser af gode anmeldelser allerede.

Rasmus Lyberth Arkivfoto: Per Dyrholm

Skuden er vendt, så at sige, men et spørgsmål gik på, om der er et øvre tal på, hvor mange der kan være på festivalpladsen – og stadig have det godt. Der er lidt endnu, lød svaret, men det er vigtigt at kunne bevare den intime stemning samtidig med, at der hele tiden udvikles videre. Tønder Festival skal stadig være en fest, og det ser det ud til at have været. I skrivende stund er det stadig søndag og forude venter en lang række stærke koncerter med bl.a. Mikael Wiehe, William Prince, David Ramirez, Parker Millsap, Tyler Childers, Niels Hausgaard og en del flere endnu. Gentlemen’s Circle – med fem vidt forskellige stemmer – vakte kæmpe begejstring hos publikum – og hos mig, wow. Inden da fik jeg en lille times magi fra Rasmus Lyberth.

Øverste billede Huldralokkk Foto: Michael Weilandt