Så skal der danses Sønderhoning og gerne hele natten! Det sidste plejer ikke være et problem i  Christianias hyggelige og ganske specielle spillested Operaen, som ifølge forhåndstilmeldinger bliver fyldt til bristepunktet fredag den 18. januar.

Det gør Operaen tit, men måske ikke i så høj grad med en masse folk fra Sønderho, Fanø og hele miljøet omkring folkemusikken herfra.

Fanø-folk langt hjemmefra, dvs. i København, fik den fremragende idé for mange måneder siden at holde et ægte Sønderho-bal netop i hovedstaden. Fordi januar er så mørk og kedelig, og fordi sommeren og dermed Fanø er knapt så langt borte som før.

Kirstine Uhrbrand, som er dybt involveret i og PR-person for Fanøs festival GODTFOLK, er sammen med Ellen Møldrup ophavskvinder til denne muligvis skelsættende begivenhed i det københavnske eller i al fald christianianske festmiljø. De har gjort mere end dygtig reklame for eventen i månedsvis, ikke mindst på Facebook, der jo er suveræn til hele tiden lige at minde om, at der er noget spændende i vente. Som nævnt har mange meldt sig til.

Ifølge en af de seneste FB-meldinger skal der drikkes kaffepunch, naturligt nok, er det mon sket før i Operaen på Christiania? Mon ikke der også bydes på andre drikkevarer? Fanø-festen starter kl. 20 med mulighed for en nat-rundvisning og/eller for danseundervisning, og fra kl. 21 starter musikerne, som er Rejseorkestret, Jæ Sweevers & Tove, Malene, Sonnich og Jens. Dem kender I sikkert også uden efternavn på, sådan skriver arrangørerne selv på FB.

Denne fest kommer stensikkert ikke til at gå stille af.Hvor mange der så danser en god Sønderhoning vil vise sig – nogen gør i hvert fald! Men sjovt bliver det under alle omstændigheder.

Hvorfor ikke lige nævne, at årets GODTFOLK finder sted 13.-15. september, og man kan forvente sig alt fra Fanø-bal til folkrock – og meget andet indimellem.