Et nyt orkester blev søsat d. 6. juni i Korsør. Den stolte skude fik navnet Scandinavian String Alliance, og besætningsmedlemmernes navne er Maja Kjær Jacobsen (øverste foto) , Anna Lindblad, Elise Wessel Hildrum, Kristian Bugge og Morten Alfred Høirup.

Morten Alfred Høirup Pressefoto

Det er velkendte og rutinerede musikere, som især kendes fra Fru Skagerrak og duoen Bugge & Høirup. Efter tre dage med intens indøvning af det nye materiale havde de valgt at præsentere det i Kongegården, som også er Bugges legatbolig. Og ikke nok med det, de havde valgt at bruge aftenen på videooptagelser med henblik på engagementer i udlandet. Derfor blev de enkelte numre spillet tre-fire-fem gange for siden at kunne redigeres.

Dette kunne opleves som enerverende repetitioner, men blev i stedet et interessant indblik i, hvorledes musikere på dette høje niveau arbejder. Arrangementer og de enkelte musikeres rolle er så fast, at versionerne kunne lyde fuldstændig ens. Småfejl, som musikerne hørte, vurderede og diskuterede, kunne vi lyttere nærmest ikke ane. Intet er overladt til tilfældigheder, ingen improvisationer og pludselige indskydelser her.

Ikke uventet består musikken af traditionelle melodier og sange tilsat egne kompositioner og meget smagfuldt arrangeret. Musikalsk er musikerne på rigtig god bølgelængde, hvilket blev understreget af de to oprindelige orkestres separate bonusnumre. Vi behøver ikke at frygte Scandinavian Star-ulykker, men kan trygt ønske dem god vind på jomfrurejsen fra Storebælt over Skagerrak og ud i den store verden.