Det bliver mere og mere almindeligt at opleve koncerter på nettet. Ikke kun private personers optagelser på You Tube, men også officielle koncertoptagelser vinder frem. Onsdag aften var det således muligt at se den canadiske duo Madison Violet live fra duoens første koncert på en to måneder lang turne. De åbnede turen i engelske Stroud og spiller 10 koncerter i Storbritannien, og så fortsætter de til Tyskland, Schweiz og Østrig, hvor den 44. og sidste koncert spilles 12. november.

Brenley

Brenley MacEachern

Bandet har kaldt turen for The Back To The Roots Tour, da de afvikler alle koncerter akustisk. De to canadiske musikere følte, at tiden nu var kommet til at vende tilbage til deres udgangspunkt. Brenley MacEachern og Lisa MacIsaac har flere gange været i Danmark, første gang som opvarmningsband for Runrig i 2007. De har siden spillet på Tønder Festival tre gange.

Men tilbage til onsdag aftens koncert, som kunne streames mod en betaling på 70 kr. Efter den seneste cd Year Of The Horse, som var lidt mere elektronisk og poppet end duoens fire første albums, bliver deres kommende CD The Knight Sessions, der udsendes senere på måneden, en slags ”back to the roots” med americana og folk.

Seks af numrene fra det nye album blev præsenteret for publikum i Stroud, bl.a. sammen med det første nummer, som de to singersongwritere skrev sammen for 17 år siden, Haight Ashbury. Flere af deres kendte sange fra tidligere albums havde været en tur gennem den musikalske vridemaskine, så de var tilpasset duoens akustiske spillestil til netop denne turne.

For to år siden havde Madison Violet den engelske sangerinde Emily Barker med som opvarmning på deres tur i Europa, og hun overraskede duoen ved at være til stede i aftes og blev inviteret på scenen til et enkelt nummer. Men ellers var det et meget varieret sæt med blandingen af nyt og tidligere materiale. Der var genhør med These Ships, Operator og The Same Sun i helt nye udgaver, og også The Ransom, der vandt flere priser i hjemlandet, var med på duoens sætliste.

Som vanligt var det Brenley MacEachern og Lisa MacIsaac fine og harmoniske vokaler og samspil, der dominerede den akustiske koncert. Det beviste duoens ved deres store alsidighed og kærlighed til folkemusikken både med gode historier og melodier. De spillet eksempelvis  i Hamborg området  20. og 21. oktober og med nærmeste koncert i Bordesholm ca. 100 kilometer syd for den dansk-tyske grænse 22. oktober.

http://www.madisonviolet.com/home