Zenobia tyvstartede Strib Vinterfestival torsdag aften med en koncert i den lokale kirke. Efter den officielle åbning fredag aften, hvor den lokale skoles kor sang, gik det ellers slag i slag til og med søndag eftermiddag. Der blev præsenteret nye lovende bands, kendte orkestre, gamle kendinge i nye forklædninger og meget mere.
Der var også mulighed for en masse gratis oplevelser, hvis det var det, man havde lyst til at nyde. For alle 21 koncerter på CaféScenen var gratis, og her kunne man allerede fredag høre masser af irsk og skotsk musik fra de tre bands Wånsda, Potters Jig og Downtown Dynt. Og så var der lige, uden at nedvurdere de øvrige bands, ”icing on the cake”, da det lykkedes for arrangørerne at få Folkeklubben på programmet, da der var to afbud.
Lørdagen blev åbnet med manér, da Perry Stenbäck sang Cornelis Vreeswijk med mere fra kl. 10, og så ellers med musik på den lille scene i godt 15 timer. Midt på eftermiddagen var nordjyske Laura Mo noget, der lignede hovednavnet, og hun kunne sammen med sit band med Heinz Leicht på bas og guitaristen Kasper Westeraa score mange point i en fyldt foyer. Som det hedder i ”Langt pokker i mol”, ”der er ingen, der kan synge som mig”, kan man kun give den banjo-, guitar- og nu også stortrommespillende musiker ret. Foruden ovennævnte fik publikum mange af hendes kendte sange som Alkymisten, På Perronen, Flyvefjer, Hjallerup Kro, Europavej med flere. Laura Mos nye pedalbetjente stortromme giver en god rytmisk oplevelse og fornyelse af de kendte numre, og den vil være at finde hos sangerinden i fremtiden.
Vi kan i øvrigt vente nye udgivelser med ny musik fra Laura Mo til efteråret. Den nordjyske sangerinde vil også gerne optræde live oftere og vil sende singer-songwriter-titlen på pension.
Der var dømt ”Hat og briller”, da troubadouren Esben Langkniv efterfølgende var på scenen. Han gav mange af numrene fra den seneste cd til stor glæde for publikum, som måske ikke kendte så meget til den østjyske sangskriver, selv om flere af hans nyeste sange har været på Dansktoppen! Så de finurlige tekster kombineret med iørefaldende melodier blev godt modtaget af publikum.
Tullamore Tales var næste band på scenen med blandt andre Martin Seeberg, kendt fra Valravn, Sorten Muld, Asynje og Virelai, og så var Perry Stenbäck med som gæst. I det hele taget havde Stenbäck en travl festival, da han spillede med HverdagsAstronauterne, FolkZone, Tullamore Tales og den nævnte Cornelis-koncert. Nå ja, så var han vært ved en guitar workshop søndag formiddag.
Lørdag kunne man opleve frokostjazz i Hal 2 kvit og frit, ligesom koncerten med FolkZone i Hal 1 med de fem formidable musikere, som er omtalt andetsteds.
Blandt de mange gratis tilbud var også Denis McLaughlin med venners musikalske udfoldelser i den irske pub, der havde åbent fire timer hver aften og trak fulde huse til den populære fortrinsvise irske musik. Søndag bød ”kun” på tre bands på CaféScenen, inden den afsluttende koncert i Hal 1.
Mon ikke bestyrelsen for foreningen GUF, der er arrangører af festivalen, er godt tilfredse med den musikalske del af festivalen. Programmet var meget varieret og afvekslende, og publikum virkede i de fleste tilfælde godt tilfredse, hvad de mange gange stående applaus til musikerne vidnede om.