I Tivoli er det i morgen svenske Wintergatan, der står på Harmoni Pavillonens scene og spiller et utal af instrumenter. Næste mandag bliver det Dreamers’ Circus, der ligesom kvartetten fra Gøteborg er eksperimenterende, symfonisk, organisk og unik. På fredag d. 23. maj spiller de i Vega.

Wintergatan Pressefoto

Wintergatan Pressefoto

Mundomandagene byder på mangt og meget. Mandag den 19. maj byder Wintergatan på stor vellyd med deres enormt mange instrumenter, f.eks. glockenspiel, vibrafon, music boks, harmonika, spilledåse, bas og trommer. Står de lige mangler en lyd til at fylde ud i sounden, jamen, så lærer de sig bare endnu et instrument. I alt bliver det til +30.

Om de har så mange instrumenter med på scenen i Tivoli, som de har på f.eks. numre, man kan høre og se på YouTube (anbefales!), tvivler jeg lidt på. Men at det bliver levende, vibrerende, energisk og elektronisk-sfærisk er sikkert. De tre medlemmer, Martin Molin, David Zandën og Marcus Sjøberg suppleres normalt af Evangelina Hägglund, men hun turnerer ikke denne sommer, og derfor er Julia Jones hendes kompetente stand-in. De fire lader til at være et både vindende og spændende bekendtskab. Wintergatan er det svenske ord for Mælkevejen, og det siger måske noget om kvartettens ambitioner mod stjernerne. Første album kom for godt et år siden. Den 24. maj spiller de på Hamborgs Elbjazz Festival, for deres musik er netop sådan, at den passer ind både her og der.

Ale Carr fra Dreamers' Circus. Foto: Per Dyrholm

Ale Carr fra Dreamers’ Circus. Foto: Per Dyrholm

Det samme kan siges om vores egne Dreamers Circus, en stræbsom og ambitiøs trio, der virkelig har haft fortjent fokus på sig i det sidste par år med bl.a. flere DMA-priser både hver for sig og sammen. Rune Tonsgaard Sørensen, Ale Carr og Nikolaj Busk kan i meget høj grad deres kram og har vist og bevist deres virtuositet i mange sammenhænge. Det kommer de givetvis også til mange steder i udlandet i de kommende år.  Deres symfoniske tilgang eller inklusion af & udvidelse til symfonisk musik i symbiose med den skandinaviske tradition åbner mange døre, og Dreamers’ Circus vil selvfølgelig erobre scenerne indenfor. Fredag d. 23. maj er trioen blandt de mange optrædende, når Folkeklubben inviteret til helaftensfest i Vega, ”En aften i Folkeklubben” med mange forskellige navne på plakaten. Der skulle stadig være få billetter til denne musikalske folkefest.