Det var anden gang, årets Folk Spot Denmark blev afholdt centralt på selve festpladsen i stedet for i Visemøllen. Og det har været en succes med deltagelse af ikke mindre end godt 40 udenlandske bookere, organisationsfolk, festivalarrangører med mere. Der var gæster fra Australien, Canada, USA og en række europæiske lande, som alle var godt tilfredse med den meget forskelligartede musik, som de blev præsenteret for.

Himmerland

Himmerland

D.U.K. lagde ud med deres instrumentale sæt af svingende reels, traditionelle numre arrangeret med det seks mand store bands egne rytmer og lydbillede, bl.a. med fire violinister. Bandet har tidligere vundet en konkurrence i Skotland, hvor førstepræmien var en pladeindspilning. Derfor var det meget passende, at et af deres numre var en skotsk vals.

Duoen Elof & Wamberg på hhv. ukuele og kontrabas præsenterede deres musik med inspiration fra bl.a. reggae, i en afdæmpet spillestil, så det næsten bar præg af klassisk koncert. De blev efterfulgt af det meget livlige og talentfulde syvmands orkester

. Her blev blandingen af klezmer og balkantoner forenet i noget, man kunne kalde totalmusik, da numrene blev præsenteret med hiv og sving som et fornøjeligt musikalsk festfyrværkeri.

Fredagens program blev afsluttet af Himmerland, som også har smægtende balkanrytmer mikset med den hjemlige folkemusiks toner på programmet. Ikke mindst bandets afsluttende nummer fik folk op af stolene, og ikke mange rockbands kunne være med her!

Lørdagens Folk Spot Denmark program blev åbnet af den charmerende duo Fromseier & Hockings med sang og musik af høj klasse, ikke mindst på grund af de to musikeres intensitet og nærhed over for hinanden i deres samspil og ageren på scenen. Og man kunne man nyde Ditte Fromseiers virtuose violinspil både med og uden bue! Duoen blev efterfulgt af de to unge, norske violinister Odde & Holmen, der for nylig er blevet kåret som årets unge folkemusikere på Folkelarm.

Fru Skagerrak

Fru Skagerrak

Trioen Fru Skagerrak præsenterede traditionel nordisk musik, hvor de tre unge kvinder både demonstrerede hver deres lands særpræg, men også sammensmeltningen af norsk, svensk og dansk musik. Bandets tre musikere, Anna Lindblad, Elise Wessel Hildrum og Maja Kjær Jacobsen, mødtes første gang på netop Tønder Festival for fem år siden.

Efter Fru Skagerraks smukke musik med enkelte sange af Maja Kjær Jacobsen sluttede Basco det meget besøgte og glimrende arrangement af, som både ROSA og festivalledelsen kan være stolte af. De dygtige musikere fra Basco kom helt ud over scenekanten med eksploderende temposkift og med den karismatiske og velsyngende Jullie Hjetland på vokal i de fleste numre. De fire musikere ydede hver deres personlige bidrag til en meget vellykket koncert, hvor spilletiden på en halv time gik alt for hurtigt.

Sherzandum

Sherzandum