MC Hansen har siden 2003 turneret de danske og amerikanske landeveje tynde med et repertoire med ”scandicana”-musik – en blanding af folk, americana og country i den sjællandske guitarist og sangers egne fortolkninger. Og det har han gjort rigtigt godt. Han har mødt mange amerikanske sangskrivere og spillet sammen med dem, både i deres hjemland og med på turné i Danmark. Ofte sammen med Jacob Chano på harmonium og vokal. De har altid givet sig fuldt ud både på små, intime spillesteder og på de store scener på Skagen og Tønder Festivaler.

Søren Korshøj

På Strib Vinter Festival viste MC Hansen sig fra en helt ny side. Her præsenterede han et helt sæt udelukkende med danske sange. Nogle var oversættelser af tidligere kendte numre, mens andre var helt nye, Det var en ny, spændende udgave af singersong-writeren, da hans engelsktekstede numre ikke bare lige lader sig oversætte via google!

Vi fik skønne tekster om ”Halvøen mod øst”, ”Hvide sild og husmandskost”, ”Balladen om Balle-Lars” og ”Giv mig sommeren tilbage” blot for at nævne nogle, og som vanligt blev sangene introduceret med gode historier. Ikke mindst fra de to musikeres lokalområde ved Faxe Ladeplads, men også fra MC Hansens tid i USA, Malmø og hovedstaden. Det var fantastisk, hvad de to musikere fik ud af deres ret enkle instrumentering med guitar og harmonium, selv om Jacob Chano er skrap på slagtøjet, som han dog ikke havde med på scenen i Strib.

MC Hansen

De to charmerende musikere gav en dejlig koncert og fik i et par numre støtte af den dygtige violinist Søren Korshøj, der også er fra det sydlige Sjælland. Duoen blev fortjent belønnet med stående ovationer, og gav deres ekstranummer stående på et par stole ude ved publikum.

Med det nye repertoire er der ingen tvivl om, at MC Hansen og Jacob Chano kan nå ud til et langt større publikum end tidligere. Det bliver spændende se om duoen følger det op med et album på dansk, og forhåbentlig fortsætter de med koncerter på dansk. Selv om der selvfølgelig stadig er plads til Scandicana’en.