Masser af talent. 

Dreamers Circus med Kristian Leth

Der var musik her og der, og alle vegne i det centrale Århus fredag og lørdag, da den 19. Spot Festival blev afviklet. Onsdag og torsdag åbnede festivalen med film i Øst for Paradis, og der var Interactive konferencer og workshops torsdag. Området fra Musikhuset med seks spillesteder, via Scandinavian Congress Centers to store scener, over Godsbanens rå betonperroner med mange aktiviteter, og afsluttende med Atlas og Voxhall ved åen, var det et eldorado for det musikelskende publikum.

De fleste koncerter blev afviklet i fyldte sale, og de mange bands modtaget med åbenhed uanset hvilke navne og genrer, der stod på programmet.

For rootszone.dks udsendte blev det fredag til koncerter med Boho Dancer, Jonas Alaska, Folkeklubben, Tako Lako og Nordlyd. Sidstnævnte med et næsten 40 mand stort strygeorkester og med Siri Nilsen, Søren Huss og Mariam Wallentin som solister. Dagen efter stod Dreamers’ Circus featuring Kristian Leth samt The White Album og Cody på programmet, og ind imellem blev der også tid til at lytte til mange andre bands.

Dreamers’ Circus demonstrerede dansk folkemusiks høje niveau og trioen havde indledt et spændende samarbejde med forfatteren og musikeren

Jonas Alaska

Kristian Leth, der kunne konstatere, at man ikke behøver søge til udlandet for at finde spændende og dygtige musikere. Vi har i Danmark en bølge af dygtige, unge folkemusikere, men medierne har desværre ikke (helt) har opdaget endnu.

Trioen demonstrerede, at de behersker traditionelle kompositioner i utraditionelle arrangementer og afviklede deres sæt-liste med dejlig musik i forskellige tempi.

På årets Tønder Festival kan man se frem til at norske Jonas Alaska deltager. Og han gav publikum i VoxHall en flot oplevelse med sin blanding af americana og folk, tilsat lidt pop og rock. Han fortalte, at han nød at tale dansk, som da han pludselig sagde ”sild og flæskesteg”! Han kan både alene på scenen med enten guitar eller keyboard og sammen med sit band, hvor hans vokal fik støtte af sin kæreste Billie Van, der selv bevæger sig i rockabilly genren.

Cody

Trioen Boho Dancer bevæger sig i folkrockens område med den iørefaldende sangerinde Ida Wenøe som frontfigur. Hendes udstråling og stærke stemme fastholder publikum, uanset om der er rolige eller mere kraftfulde numre på programmet. Så mens Boho Dancer er inspireret af americana, så er Folkeklubben en slags moderne Kim Larsen. Deres ærlige, direkte og finurlige poesi giver minder om Gasolin.

Ognjen Curcic fra Tako Lako Fotos: Per Dyrholm

Hvis der ikke havde været feststemning i forvejen, så blev der det, da Tako Lako gik på Foyerscenen i Musikhuset fredag aften. Et forrygende sceneshow, der kunne få enhver fitness-instruktør til at tabe pusten, da bandet med medrivende balkanrytmer og sigøjnertoner med stor energi udfoldede sig på scenen, med den hæmningsløse forsanger Ognjen Curcic som omdrejningspunkt.

Velspillende var også de syv musikere i det spændende band Cody og The White Album, som især i de stille numre foldede sig helt ud.

Home