Spillestedet Gyngen i Århus havde arrangeret en dobbeltkoncert med to af folkemusikkens forholdsvis nye up-coming bands med Hal Parfitt-Murry i en dobbeltrolle.Duoen Hal & Nikolaj lagde ud, og sidstnævntes introduktion af deres program og aftenens forløb ramte plet.

Det blev nemlig, som Nikolaj Busk forudsagde, en glimrende aften med glimrende musik, som sendte tilhørerne ud på en musikalsk rejse, hvor man blev båret vidt omkring af de to dygtige musikere.

Hal & Nikolaj fik tilhørerne til at spidse ører, når de med udfoldede deres store musikalske kunnen kombineret med charme og humor. Deres musik bevægede sig fra Shetland til Australien og via sigøjnermusik til en smuk kristen salme fra Libanon, og en tur til verdens ende blev det også til!

Og kombinationen af skotsk fødte Hal Parfitt-Murrays virtuose violinspil og Nikolaj Busk, der behersker klaverets tangenter og harmonikaen, giver sammen et frydefuldt resultat, som går rent ind.

Hal Parfitt-Murray fortsatte de gode takter som medlem af Basco, hvor han fik følge af Sigurd Hockings på guitar, Anders Ringgård på henholdsvis harmonika og trækbasun og som fjerdemand Andreas Tophøj, der lige som Hal også spiller violin.

Det var ikke kedeligt at være i selskab med Basco, og den humørfyldte kvartet havde et godt samspil med publikum, som nød turen rundt i Bascos forunderlige univers, der på repertoiret havde vidt forskellige emner, lige fra muldvarper til krager, ringridning, fodtøj, sømænd og kameler!

Alt sammen præsenteret i et dygtigt mix, når de fire musikere på energisk vis og hæmningsløst fyrer den af med stor dygtighed.

Hal & Nikolaj og Basco, Gyngen, Århus, d. 11. juni, 2010