Man føler sig i hyggeligt og kompetent selskab med kvintetten The Folk Factory og deres andet album, som udkom for godt tre uger siden. Let’s Not Move To The Suburbs kommer fire år efter debutpladen, som opnåede en nominering til DMA Folk og Odense Live Talentprisen det år. Siden har de spillet mange koncerter og haft en hel del airplay på P4 og P5.

Albummets titel hentyder til den udvikling, der er sket med bandets medlemmer i de forløbne år. De er naturligt nok blevet en smule ældre og i al fald forsanger og sangskriver Morten Fast er flyttet hjem til Odense og væk fra det hurtige, travle liv på Nørrebro. Men forstæderne – nej tak. Titelnummeret har et rigtig godt drive, ligesom ikke mindst There Is Love og Lost In The Woods har hitpotentiale. Også nummeret Sally Please Don’t Go er yderst tiltalende med sin fede orgellyd. I det hele taget spiller og synger TFF fint, selv om man jo godt kan høre det danske. Det er heller ikke helt nemt at skabe en helt ægte, autentisk ”American”- sound, når man kommer fra lille Dannevang. Når det så er sagt, så kan The Folk Factory godt være ganske tilfredse med deres sange og fremførelsen af dem.

Flytningen har skabt mere ro, som afspejler sig i sangskrivningen. Debutalbummet tog udgangspunkt i livelyden, men denne gang har de leget med og kælet for musikken i bl.a. det legendariske Medley Studio, hvor mange internationale berømtheder har indspillet. Stilmæssigt er de blevet friere i deres udtryk, som har islæt af både akustisk folk, folkrock, bluegrass og country-americana. Lydbilledet fremstår ganske lækkert og i flere farver og nuancer.

Morten Fast, Jon Bonde Eriksen, Mads Nyland, Lasse Hansen og Johannes Gissel klinger godt sammen. Fine vokalharmonier og godt spil på alle instrumenter. Og som altid skønt at høre (især) banjo, mandolin og guitar, og keyboardet gør sig også godt her. Jeg ser frem til at høre TFF live, hvilket desværre ikke er sket endnu. Men det kommer – og I skal bare give den gas videre frem. Og holde jer langt væk fra forstæderne!