Fra på mandag slår Odense sig løs med masser af musik på festivalen Jam Days 2013.

I dagene 24.-30. juni fyldes Fyns hovedstad med folk, jazz og blues – alt sammen samlet under én JAM-hat. Fra tidlig eftermiddag til sen aften spilles der op på en masse scener. Fra folk-side  det bl.a. Trio Mio, Folkalicous, Habadekuk, Baskery og Folkeklubben – og mange andre- , der skal give den gas.

Fiolministeriet

Odense Internationale Bluesdage, Odense Folk Festival og Odense Sommer Jazz er gået ind i et formelt samarbejde for at samle de tre festivaler i én. På den måde styrkes de tre genrer hver især samtidig med, at der skabes en mere markant festival. Og tilsammen gør det musikken i Odense endnu mere synlig.

Hele syv dage med musik – både indendørs på de traditionelle spillesteder, caféer, værtshuse – og på byens udendørs scener. Det bliver steder som Amfiscenen, Vintapperstræde, Dexter, Posten, Gråbrødre Scenen og Vor Frue Kirke, men også mange andre steder en eller flere gange.  Hver eneste dag bydes der på både blues, folk og jazz, og her må man nok mene, at den amerikanske guitarist Larry Carlton er et af de absolutte hovednavne. Men ellers er det netop variationen i navne af alle slags inden for de tre genrer, der gør Jam Days så interessant og spændende:

Jullie Hjetland Fotos: Per Dyrholm

Helene Blum & Harald Haugaard band, Impuls Trio, Jullie Hjetland og Superfly, Trias, Esben Just, The Folk Factory, Rusbjerg & Venndt, Fiolministeriet og Dirty Old Town. Foruden altså en masse blues og endnu mere jazz.

De tre festivaler har dannet den nye forening Jam Day og modtager støtte fra Odense Kommunes Musikudvalg, Fyens Stiftstidende og Albani. Jam Days samarbejder med en række lokale aktører, der tilføjer festivalen endnu mere liv.

Udendørs koncerterne er gratis, ved koncerter på spillestederne kræves der billet. Der er mulighed for at købe partoutbillet til koncerterne på spillestederne, og det ser ud til at kunne betale sig med sådan én, også selv om en del af koncerterne ellers er gratis.

 www.jamdays.dk