I år introducerede Tivoli som nok bekendt en helt ny musikuge i Tivoli, hvor hver ugedag har fået sin faste musikkategori hele sæsonen igennem. Mandagene fokuserer på musik fra alverdens hjørner under navnet MundoMandag og er blevet en helt ny scene for professionel folk- og verdensmusik.

Pressefoto

Svenske Hoven Droven giver den garanteret gas, når de mandag aften d. 2. juli indtager hovedstaden og står på scenen i Tivoli. 20 års karriere med mange højdepunkter og kæmpe popularitet har folk/folkrockbandet fra Östersund allerede bag sig, og kvintetten har formået at forny sig og skifte ham med jævne mellemrum. Tivolis presse kalder selv Hoven Droven for et af de største folkbands i Norden, og det er vel heller ikke overdrevet. Når svenskerne skruer op for den traditionelle svensk folkmusik og drysser rigeligt med heavyfolk på, skal der nok blive fest i den del af parken. Forhåbentlig kommer rigtig mange forbi, enten tilfældigt eller nøje planlagt, og uanset hvad vil de få en på opleveren.

Hoven Droven har halvanden håndfuld albums bag sig, det seneste og syvende fra september 2011 hedder ROST og er præget af det mere tunge udtryk efter en periode med fokus på det mere stilfærdigt akustiske. I Sydsvenskan skrev Alexander Agell:

”Hoven Droven arbejder med dynamik, variation og plads i sine sange og formår at give det hele følelsen og pulsen af ægte svensk folkemusik. Selv når de rocker som gale!” Tivoli skriver selv, at ”Hoven Droven bliver ét af MundoMandags mere hårde indslag, men der skal nok stadig være noget for enhver, der kan lide en god guitar blandet med det mere rolige.”

I al fald mener rootszone.dk, at det har været og ER rigtig positivt, at forlystelseshaven i år har sat folk & world så seriøst på plakaten. Ærgerligt nok har det danske sommervejr ikke spillet ordentlig med de fleste mandage – men det kommer (nok)!

www.hovendroven.com