Man tager tre danske musikere, en ghaneser og en polak, og så har man en kvintet med det pure danske navn Himmerland.

Bag det nydannede band står violinisten Ditte Fromseier Hockings, Eskil Romme på saxofon, guitaristen Morten Alfred Høirup som de danske repræsentanter. Ayi Solomon fra Ghana spiller slagtøj, mens polske Andrzej Krejniuk spiller basguitar.

 

Pressefoto

Himmerland har netop afsluttet indspilningen af deres første album efter at have været på turne i canadiske Quebec. Verdensmusikorkesteret skal tilbage til Canada igen midt i juli og deltage i en festival i Vancouver, inden bandet deltager ved en festival i Urkult i Sverige.

Rejseaktiviteten er dog langt fra slut, da Tønder Festivalen også får besøg af kvintetten lørdag aften, inden Himmerland fortsætter til Sicilien, Crimea i Ukraine og Moskva, og så afsluttes årets travle program med to uger i Chile, en god håndfuld koncerter i Skotland foruden et par danske koncerter!

De mange udenlandske koncerter er ikke mindst blevet til på grund af bandets danske musikere, der både er kendte og vellidte fra tidligere besøg i andre sammenhæge i mange af værtsnationerne.

http://www.himmerland.it/Home.aspx