Strib Vinterfestival bliver arrangeret af foreningen GUF, som står for God Underholdende Folkemusik. Årets program levede op til navnet!

Rod Sinclair for 25. gang i Strib.

Torsdag aften begyndte Vinterfestivalen med koncert af Rasmus Lyberth i Strib Kirke. Efter officiel åbning fredag aften fra CafeScenen gik det ene store navn efter det andet på de to hallers scener både fredag aften og lørdag eftermiddag og aften, inden Jens Lysdal Band og Alberte Winding & Ønskescenariet afsluttede festen søndag eftermiddag.

Lørdan var en enkelt solist ikke på selve programmet. Men Rod Sinclair blev kaldt på scenen for at give et nummer, da han er den eneste musiker, som har været med ved alle 25 Vinterfestivaler.

GUFs formand, Jørgen Rahbek, var godt tilfreds allerede lørdag eftermiddag, da rootszone.dk fangede ham mellem hans mange opgaver.

”Optakten har været god, og vi har et større publikum end sidste år. Så vi holder budgettet, og hvis blot salget af mad- og drikkevarer går godt i aften (lørdag) skulle der blive et lille overskud,” fortalte han og forsatte: ”Efter sidste år har vi strammet op på nogle ting, der ikke var helt i orden. Det har været en medvirkende årsag til, at det går godt i år.”

Rahbek kunne også fortælle, at bestyrelsen begynder arbejdet med næste års festival allerede i april, og det nedsatte musikudvalg søger inspiration ved bl.a. festivalerne i Skagen og Tønder.

”Jeg har efterhånden oparbejdet et rigtigt godt netværk rundt omkring i landet. Desuden får vi også mange henvendelser fra musikere og bands. Men vi vil også genre forsøge noget nyt. Således havde H.P.Lange fået frie hænder inden for et aftalt budget til at lave en bluesaften, og Impuls Trio havde ligeledes fået mulighed for selv at sørge for at sammensætte underholdningen lørdag eftermiddag.”

Det blev jo i begge tilfælde en stor succes.

Baskery nåede en lydprøve. Her Sunniva Bondesson (th.) for fuld udblæsning: Fotos: Per Dyrholm

Jørgen Rahbek iler videre til scenen i Hal 2, hvor svenske Baskery er kommet lidt sent til deres lydprøve. Men formanden forsikrer, at det ikke er noget problem.

Når bestyrelsen i GUF skal evaluere årets festival, er der ikke meget, man kunne have gjort anderledes. For som den ene konferencier Bente Kure erklærede i Hal 1: Det er ingen sag at skulle præsentere navne af den kaliber.”

 http://www.strib-vinterfestival.dk/