En fantastisk festivalweekend lakker mod enden og er slut, når dette læses. Der er stadig en del at se frem til her i de sidste få timer (i skrivende stund), før man kan tage hjem og fordøje de mange, mange indtryk. Højdepunktet har for mit vedkommende – og jeg ved for mange andres – været The Avett Brothers, som lørdag aften gav en af de mest forrygende koncerter, jeg har oplevet. Bandet var suppleret med flere musikere, som alle fyrede den af og gav de mange på Open Air en stor oplevelse. Det var en 100 procent perfekt koncert, simpelthen. Afbalanceret, spændende, innovativ, sprudlende, velforberedt med tanke på at give Tønder-publikummet noget helt specielt – og det gjorde de.

Sættet startede i højeste gear og kom derop igen og igen, men med mellemrum kom de langsommere numre, hvor fokus især var på de to brødres utrolige sangstemmer hver for sig og sammen. Det var smukt og passioneret, ægte, bevægende og overlegent godt. Brødrene og bandet er så sympatiske, seriøse med det de laver, engagerede, energiske, altid i bevægelse – og de har så mange sange, der rører hjertet med deres tænksomme og poetiske indhold. The Avett Brothers er synonym med klasse, og det allerbedste var, at koncerten forblev ’hand made music’ uden at kamme over i rock. Med banjo, akustisk guitar, violin, klaver – og i allerhøjeste grad de smukke stemmer med især de rolige, eftertænksomme (kærligheds)sange, nogle fra deres nyeste album ”True Sadness”, andre de elskede klassikere ”I And Love And You”, ”Headful Of Doubt”, ”Murder In The City” og den nyere ”No Hard Feelings”, sunget med en stemme så emotionel og sød af Seth Avett.

Rosanne Cash

Rosanne Cash

Bandet fra North Carolina fortjener den enorme succes, de i de seneste år har fået efter 15 års konstant turneliv og ni albums. Så længe har de to brødre været i gang, fortalte lillebror på 36, Seth Avett, efter koncerten, da jeg var så heldig at møde de to. De var meget glade for at være tilbage på Tønder Festival og i Danmark i det hele taget, fortalte de, inden de nu er fortsat til London og Dublin. Scott er netop fyldt 40 år og føler sig afklaret omkring mange ting i sit liv.

Fredag aften var Rosanne Cash i Telt 1, som var helt fyldt af et begejstret og lyttende publikum. Hun var cool, elegant, tilbagelænet charmerende, sikker på sig selv og sit og jo selvfølgelig udstyret med en dejlig stemme, der blev ledsaget og understøttet af topguitarist, sangskriver, producer og ægtemand John Leventhal. Det kunne ikke have været bedre, og det var fint igen at opleve Telt 1 fyldt til randen. Det blev det også til Signe Svendsen debutkoncert på Tønder under eget navn her søndag eftermiddag, når dette skrives. Lige ved siden af mig trykker Anderson East den virkelig vildt af i Telt 2, mens Scott Wood Band skal til at starte på Klubscenen. Solen skinner igen efter en regnfuld søndag, og alt er godt her. Vi fra rootszone.dk har spurtet rundt i fire dage for at prøve at nå det hele, men det er faktisk umuligt med 120 koncerter. Der vil dog følge en række anmeldelser i de kommende dage.

Tirsdag d. 30. august kl. 12 sættes 500 early bird-billetter 2017 til salg til 1290 kr. De købes via tf.dk. Seks navne er allerede klar, bl.a. Loudon Wainwright, Grant-Lee Philips og Savage Rose.

Anderson East Fotos: Per Dyrholm

Anderson East Fotos: Per Dyrholm