Der er kul på, lige fra man sætter denne cd i afspilleren, til den slutter efter 10 numre. Men er man ikke til banjospil, skal man holde sig fra dette album. For der er sprudlende, energiske udladninger ikke mindst fra den velklingende banjo, som Peter Lorichs fyrer af i kraftige eskapader. Han spiller også jødeharpe, og ligesom de øvrige i kvintetten synger han. Undtagelsen fra de vokale vellyde er kontrabassisten Mathias Enevoldsen, som ifølge coveret ikke er med på den vokale liste, men medvirker med råb! Ikke mindst på Quit Kicking My Dog Around, et gammelt skiffle-oldtime nummer, som man kan finde på YouTube første gang fra 1912.

cd turf rollersI det hele taget strømmer de løsslupne toner fra bandet – oldtime, sydstatstoner, country, hillbilly og bluegrass i en skøn forening. Det er svært at fremhæve enkelte numre, for det kører på skinner ud på prærien og op i bjergene med de traditionelle, amerikanske toner i højt tempo. Så albummet kan roligt høres fra ende til anden. Men det er svært at sidde stille til det dansk/svenske band, som forstår at videreformidle den autentiske ånd og musik fra Appalachian-traditionerne forvandlet til nutidens toner.

Foruden de to ovennævnte består Turf Rollers af Tobias Enevoldsen på violin, Lasse Høi fyrer mundharmonikaen af i stride strømme og Jonas Frank Jirhamn er med på guitar.

Balladen Down in the Willow Garden er et af de eneste numre, hvor tempoet bliver sat ned, men falder fint ind i sammenhængen med de øvrige numre.

Turf Rollers – Oldtime Stringband – Official Website