cd eastwickDen svenske kvartet Eastwick har udsendt deres andet album, og det er blevet et meget høreværdigt et af slagsen. Genren er americana/folkpop-rock med lidt bluegrass indover, og resultatet er 11 flotte melodier, mange af dem meget iørefaldende allerede ved første gennemlytning.

Beyond Reason er et nyt forfriskende bekendtskab, og bandet fra Jämtland giver udtryk for mange følelser undervejs på albummet. Først og fremmest glæde, men også melankoli, temposkifte, rytmiske følsomme smukke melodier og sange.

Man bliver således fanget fra første melodi ”Trash”, og så kører det der ud af med ”Out with the Old” og den meget flotte countrymelodi ”Up for the Ride”, de stemningsfyldte sange ”I’m here”  og ”I will stand”, muntre ballader og flere glade melodier. Men selv om musikken er opfindsom og har en let legende lyd, så er der mening med teksterne, hvor politik og holdninger præsenteres på skift.

Som vokal frontfigur står Jan Ganman, der også spiller guitar. På harmonika og akustiske guitarer er Bo Lindberg, mens Catherine Ahlen spiller cello med stor følelse. Hun har en meget bred musikalsk flade, da hun også spiller kammermusik i en strygekvartet. Peter Roos er ny i bandet med mandolin og især hans violin er en stor gevinst. Han har afløst Kjell-Erik Eriksson i bandet. På albummet medvirker flere studiemusikere og blandt andre er Björn Höglund med på fire numre på slagtøj ligesom bassisten Lars Ericson.

Et meget levende og fængende album med mange dejlige melodier og tekster, som næsten alle er komponeret af bandets medlemmer.

 

http://www.eastwick.se/index.html