Torsdag d. 20. februar udgiver Carina Beldorf sit første studiealbum, hvilket fejres med releasekoncert og fest på Cafe Bartof i København. Det er første stop på en turne, der fortsætter hen over foråret til Tyskland. Kun en meget svag accent røber sangerens tyske baggrund. Siden 2022 har hun boet i Danmark, hvor hun nu er ved at bygge en karriere op og bl.a. har optrådt på Dexter i Odense og på Tønder Festival. Hun behersker såvel guitarer som sang og mandolin.
Det dugfriske album, ”Honey”, rummer 10 engelsksprogede sange om kærlighed, svigt, venskab, vinteren, der er på vej, valget af et nyt land og andre indtryk fra Beldors eget liv. Stilen er moderne folk med tydelig amerikansk inspiration. Lap steel-guitaren, som Emil Viberg betjener kyndigt og flot i et par af numrene, kombineres med Beldorfs fyldige stemme, hendes fløjtetoner og smukke fingerspil på guitar. Seks andre musikere tilfører yderligere vellyd til værket med percussion, guitarer, harpe og bas.
Der er en intim atmosfære over albummet, hvilket næppe er helt tilfældigt. De fleste af numrene er nemlig optaget live i øvelokalet eller hjemme i hendes egen stue. Min favorit er det meget folkede, flot udførte fingerspilsnummer ”Come Daytime”. Sangen fanger de gode midlertidige personlige bånd, der ofte opstår – under indflydelse af en vis mængde alkohol – mellem mennesker i timerne inden solen står op. Stoffet til sangen har Beldorf hentet fra en stille nattevagt som bartender. Klokken bliver et om natten. Den bliver tre, og vi tager en øl til, og dér kom solen sgu. Alle ved, at de snart skal skilles og gå hver til sit, men lige nu er der nærvær, deling af personlige historier og glæde, så hvem bekymrer sig om i morgen.
Her er lidt om et par af de numre, der især faldt mig i ørerne: “The Next Train”, et afdæmpet, iørefaldende nummer, er skrevet som en trøster til en ven, der mistede sin far. Trods sorgen må man se virkeligheden i øjnene og prøve at komme fremad igen, hedder det i sangen”. “This Place”, som blev udgivet som single i oktober 2024, fortæller historien om Carina Beldorfs beslutning om at forlade Tyskland og starte forfra i Danmark, hvilket må have været et svært valg. Hun vedkender sig inspirationen fra den nu opløste irske gruppe The Cranberries i dette nummer.
Man snyder sig selv, hvis man ikke tager de smukke Youtube-videoer, som Carina Beldorf har lavet, med, når man lytter til albummet. Til nummeret ”Honey” kan man lade sig ledsage af en skøn balletdanser, der opfordrer til, at man danser sig gennem sommeren sammen med hende. Til ”This Place” kan man lade sig ledsage af en farvestråelende ballon og lade sine tanker flyve frit op i ”det blå”. Og ”Trouble” illustreres filmisk af en skrivende kvinde, der nedskriver sangteksten og betror, at ”I just can´t find the Way to stay away from you!”
Carina Beldorf er blevet sammenlignet med ingen ringere end Joan Baez og Joni Mitchell, og man kan da også høre lyden af den klassiske amerikanske folk fra 1960´erne og 1970´erne på pladen. Men de to nævnte amerikanere har dog haft et noget bredere udsyn til verden, end Carina Beldorf, der henter sit stof fra den personlige, nære verden.