Der er ikke mindre end 15 numre på det skotske bands nyeste udspil, som er deres fjerde studie- album. Ægteparret Tim og Esther O’Connor har skrevet de fleste numre. De er produceret af Esthers far Graeme Duffin, som også medvirker på de fleste numre ligesom sangerindens bror James Duffin.

ashton-lane-cdResultatet er en lang række dejlige sange fra især Esther O’Connor, men også et par romantiske duetter med husbonden Tim. Selv om det er hendes iørefaldende stemme, man hele tiden har i forgrunden, så er numre med Tim O’Connor på vokalsiden måske nogle af de bedste. Han måtte gerne være mere fremtrædende på sangfronten.

Stilen er mere og mere americana & country, men det er vel også meget naturligt efter et ophold i Nashville. Parret har dog stadig rod i den keltiske musik, så blandingen har givet Ashton Lane deres egen niche, og ikke uden grund er de blevet sammenlignet med amerikanske Lady Antebellum.

Åbningsnummeret Seventeen er en rigtig ørehænger med smægtende violintoner fra deres landsmand Seonaid Aitken, ligesom hun er med på yderligere fire numre. One in a Million er et af dem, og dette nummer er også et godt eksempel på en af de lækre harmonier, som ægteparret behersker på glimrende vis. Bandets tidligere hit One Kiss Later har fundet vej som albummets sidste nummer.

http://www.ashtonlaneofficial.com/