Vor anmelder Nils Thorlunds Top 3 blandt årets udgivelser. Kort og godt skriver han:
Jeg holder mig til andedammen, og med overhængende fare for at overse nogle bliver mine tre favoritter som følger:”
Harald Haugaard: “Den femte søster”
Søren Krogh: “Hardcore troubadour”
Mikael K & Klondyke: “Sange fra det skæve Danmark Vol. 1
Da rootszone.dk anmeldte ”Den femte søster” skrev Lissen Jacobsen om sin ’date’ med Harald Haugaards anden solo-CD:
Med sit drømmehold af musikere, der både følger ham perfekt og også selv kan tage têten, er Haugaard selvfølgelig det uomtvistelige midtpunkt, men alle er med til at skabe en række både knivskarpe, melankolsk-bløde og muntre stemninger. Med nærvær og nerve, som én helhed. Ingen steder for meget og aldrig nogensinde for lidt.
Nu har jeg i over en uge haft stævnemøde hver dag med ”Den femte søster”, og det blev en drømmedate. For Harald Haugaard selv er albummet langt mere end et flygtigt møde, men en passion og en udvikling, en sum af allerede mange erfaringer og liv. Endnu en milepæl – fra en musiker, der i eget navn og sammen med diverse faste medspillere, har modtaget ni Danish Music Awards – og siden er antallet blevet 11, fordi HH i november fik en pris for årets bedste album og en for bedste instrumentalist.
Søren Krogh: ”Hardcore troubadour”.
Selv skrev Nils Thorlund om albummet, da det udkom:
Søren Kroghs seneste og nys udkomne hedder Hardcore troubadour, og det er da netop, hvad manden er. Priser og anmeldermedvind har ikke det fjerneste at gøre med kommerciel og folkelig succes, ofte tværtimod, men Krogh passer sgu nok heller ikke rigtigt til Falkoner Salen og Langelandsfestivalen. Han står sig bedst med de mere beskedne lokaliteter, hvor han kan se de bagerste i øjnene og få sig en stille håndbajer bagefter.
Lyrikken er Søren Kroghs primære styrke. Hans uprætentiøse beskrivelser af dagliglivets tildragelser, lige fra linedance til bortfløjen kærlighed, sker fra de skæve vinkler og med en passende portion vestlig humor. Nær lyrik af den ikke ligegyldige karakter. Nu er der jo tale om sange. Altså har indpakningen betydning. Kroghs egne melodier kildrer som hovedregel øregangene og skaber mulighed for genkendelse og lyst til gentagelse. Arrangementerne tager godt ved og klæder sangene. Hvad med forbehold og svagheder? Ikke rigtigt noget der er værd at skrive om. Det er en god plade. Sært at Krogh ikke markedsmæssigt rangerer på linje med dem, han skal og bør måles i forhold til, men det er givetvis ikke hans primære mål at rage guldplader til sig.
Mikael K og Klondyke: Sange fra det skæve Danmark Vol.1.
Også Nils Thorlund mener, at Mikael K og Klondyke og ”Sange fra det skæve Danmark Vol. 2. hører til på årets Top 3. Per Dyrholm placerede også Mikael K. og Klondyke på sin Top 3 – og kad os bare sige det igen: Mikael K vandt fortjent en DMA-pris som årets sangskriver. Vi kan kun glæde os til Volume 2. Af uransagelig årsager blev albummet ikke anmeldt her på siden – det beklager vi, men hermed er sangskriveren, sangeren og bandet meget varmt anbefalet.