Koncerterne står som altid i en kø så lang, at vi kun kan komme omkring et fåtal af dem. Men tjek ellers altid gerne rootszone.dks kalender, der bliver opdateret så ofte som muligt.

Adam Cohen. Foto: Per Dyrholm

Her og nu henledes opmærksomheden på en lille håndfuldkoncerter i dag og i morgen. Først et navn, der måske ikke ubetinget hører til her på siden, men så alligevel:

Fredag aften spiller Adam Cohen i Studie 2 i DR-Byen, altså ikke i den store koncertsal. Det bliver det måske næste gang, hvem ved. Men Studie 2 vil bare i stedet danne en anden slags ramme for Cohen, der i det sidste års tid er trådt ud af far Leonards skygge, netop ved at vedkende sig slægtsskabet. Mange oplevede Adam Cohens koncerter på årets Tønder Festival, og lur mig om ikke mange af dem, der bor i hovedstadsområdet, benytter sig af lejligheden til et genhør med den 40-årige sanger og musiker. Han kan klart stå på egne ben – med god hjælp fra sine to fantastiske musikere. For et par dage siden var der stadig billetter på billetlugen.dk til 250 kr.

Allerede i aften spiller Afenginn på Klaverfabrikken og Truckhallen i Hillerød, og i morgen på Global i København efter en del koncerter i Østrig, Schweiz og Tyskland. For tre uger siden holdt de releasefest for deres femte album, LUX, med et efter sigende meget filmisk og lyrisk udtryk, som de naturligt nok lige nu er vilde med at spille live. Albummet findes som CD (med medfølgende lampebox!), som dobbeltvinyl og nodebog. Man kan se, lytte, downloade eller bestille på www.afenginn.bandcamp.com, og bruger man tilbudskoden ”novemberlux”, er der 10 procent rabat. Men kun til og med i morgen!

I aften torsdag spilles også op til roots & bluescountry. På scenen i Råhuset på Vesterbro finder man både J.Tex & The Volunteers og The Haunted Brothers. Førstnævnte udgav for ikke så længe siden albummet ”House on the Hill”, som ikke mindst på diverse udenlandske websites har fået endog meget flotte anmeldelser. J.Tex hedder egentlig Jens Einer Sørensen, er født i USA, voksede op her for som 20-årig at søge retur til sine musikalske rødder over there og flytte dem herover.

Han står for guitarerne og vokalen, mens resten af ”De Frivillige” er hhv. amerikaneren Jason Bedard på percussion og Ida Hvid på swingende gulvbas. Man kan glæde sig til bandets hillbilly country-roots-blues. Udansk country noir kaldes musikken også i en af de aktuelle anmeldelser, af en anden kaldes ”House on the Hill” et glimrende traditionsbevidst album, der fortjener opmærksomhed. Trioen mesterer det intime og jordnære, og mon ikke man tør sige det samme om The Haunted Brothers uden at have hørt dem….? Akustisk countryfolk byder de på, og mon ikke Råhuset byder på to tændte bands og svedig, fed, groovy stemning denne torsdag aften.

Fredag aften spiller Seamus Cahill Band på den frederiksbergske Café Bartof, som i mange år har præsenteret masser af alverdens folk, blues og jazzmusik på sin intime scene. En velmixet cocktail af irske, rytmiske reels & jigs, trad, swing og ballader. Seamus Cahill flankeres af Jonas Fromseier på banjo og bouzouki, Lars Hansen på accordion og Martin O’Hare på bódhran og bones, og det kommer ikke til at gå stille af.

Afenginn. Foto: Henrik Bjørslev