Anna Wirsèn foran Engelsholm

Anna Wirsèn foran Engelsholm

Når man kommer til det smukke Engelsholm med hovedbygning fra 1593 ved Bredsten, kører man nærmest direkte ind i et kultur- og kunstmekka. Og hvis man i sidste uge kom til slottet og steg ud af bilen, duftede der af keramikbrænding, mens man i det fjerne kunne høre guitarspil fra flere retninger. På vejen mod slottet var der kunstudstilling og flere værksteder, så stedet emmede af kunstneriske aktiviteter.

Det var i disse smukke omgivelser, Perry Stenbäck havde valgt at afholde sin første Internationale Acoustic Guitar Camp. Foruden den svenske guitarist og nyckelharpespecialist var kapaciteterne som undervisere/inspiratorer Christian Alvad og HP Lange, og de fik forstærkning af den kendte amerikanske flatpicking-spiller Adam Schlenker.

Perry Stenbäck

Perry Stenbäck

Lejren havde i alt plads til 40 personer, og der var lukket for tilgang, så der var venteliste for at deltage. Perry Stenbäck fortalte, at der også vil blive en guitarlejr næste år, og han vil nu undersøge muligheden for at udvide deltagerantallet. Men der er jo nogle fysiske rammer og noget logistik, som skal falde på plads først.

”Det er gået langt over forventning, og der har nærmest hersket festivalstemning”, fortalte den sympatiske arrangør og forklarede, at højskoletanken også var vigtig at have i baghovedet, når nu Engelsholm er en højskole. Det gav deltagerne mulighed for at snuse til flere andre kunstarter.

Rootszones udsendte talte med den svenske singer-songwriter og visesangerinde Anna Wirsén fra Göteborg, som var en af de syv svenskere på guitarlejren. ”Jeg mødte Perry på Præstø Fjord for nogle år siden, hvor vi spillede sammen. Siden har han været med på mit album for tre år siden. Så da han fortalte om guitarskolen, var det oplagt, at jeg skulle være med. Få nye input fra mange forskellige musikere og lytte til mange forskellige genrer”, fortæller Anna Wirsén og forklarer videre: ”Eksempelvis har jeg aldrig spillet med plekter, så jeg kan knapt nok ramme strengene. Så jeg regner ikke med at blive flatpicking-ekspert, men jeg lærer meget af det. Så hele ugen giver mange forskellige byggeklodser, som jeg kan bygge videre på derhjemme”.

Anna Wirsèn

Anna Wirsèn

Guitaristerne kom til Engelsholm sidste søndag, hvor de blev inddelt i forskellige grupper, efter hvor de står og hvilke behov, de har. Den svenske sangerinde og guitarist fortæller videre: ”Jeg har fået en helt ny palet ved at spille med Christian Alvad. Det har været en helt ny verden, som har åbnet sig for mig, og det har været en fantastisk uge. Der har været fuld fart på om dagen efter morgensamling på højskolen, hvor der både har været malere, glaskunstnere og keramikere. Så vi kom også uden for guitarzonen”.

Den meget sympatiske Anna Wirsén fortæller videre om sin uge i det jyske: ”Vi havde gruppevis undervisning i klasser, og der har også været foredrag af en guitarbygger, som bl.a. fortalte om, hvilket træ og lim der bruges til guitar, og det vidste jeg intet om før. Der har også været tid til, at vi kunne fordybe os i det, vi havde lært, og nogle helt fantastiske jamsessions om aftenen. Vi har ikke set aviser, checket facebook eller andet, da vi har levet inde i en boble, som vi ikke har villet have til at briste, men nu er det slut. Vi har lært så mange forskellige mennesker med mange forskellige stilarter og genrer at kende. Der har været en stor nysgerrighed hos alle for at opleve andres musik, så det betyder, at jeg har lært mange nye måder at spille på, som giver mig en ny styrke, samtidig med at jeg har fået mange nye kontakter”.

Komponisten og guitaristen Christian Alvad var en af underviserne, og han fortæller: ”Det har været nogle forrygende dage, hvor vi har været omkring alle verdenshjørner i musikken. Kursisternes har bidraget med en fantastisk entusiasme, og hvis bare de kommer med den halve glød og interesse, så er jeg klar igen næste år.”

GuitarCamp

Attachment-1