CSF begynder i dag 29. august og varer til og med 2. september. Festivalen lægger ud kl. 18 med The Waterfall Guitar Award + Outstanding newcomers: Barbara Miranda, Lærke Desholm Wegeberg og Carolona Abeledo, og aftenen fortsætter med  R.NOOR, Carmina Reyes(D), Alexia Chambi Music, Lindsey Saunders fra USA og Tine Vingaard slutter af. I år holder sangskriverfestivalen 10 års jubilæum og igen på den hyggelige Onkel Dannys Plads på Vesterbro (ved Halmtorvet/Kødbyen), hvor koncerterne foregår i hhv. Råhuset og Forsamlingshuset. Der er lagt op til en dejlig urban festival-weekend.

Grace Petrie Pressefoto

Som altid lægges der scene til enkelte veletablerede navne, men nok til endnu flere upcoming musikere fra ind-og udland. Blikket er altid rettet mod nye talenter, som skal have chancen. En hel del er i år inviteret tilbage i anledning af jubilæet. Det gælder f.eks. Tobias Trier Trio og Line Bøgh, der som helt nystartet sanger i 2012 modtog Copenhagen Songwriters Festivals egen Emerging Artist Award. Hun har en EP og to albums bag sig, som har fået fine anmeldelser i ind- og udland. På årets festival optræder hun sammen med Christian Gundtoft, der projicerer live-animationer og tegninger op omkring Line Bøgh (øverste pressefoto) på scenen. Konceptet er blevet godt modtaget på turné i Tyskland, og der er lagt op til en flot forening af visuals og livemusik.

Kenneth Thordal har ikke spillet live i eget navn i fem år, men nu står han endelig på scenen igen (med trio) og er aktuel med singlen “Vi slår døden lidt ihjel”, som er en sang til hans afdøde datter. Thordal, der har en master i filmmusikkomposition, har udgivet flere album i eget navn og desuden komponeret musik og tekster for bl.a. Det Kongelige Teater.

Tobias Trier Pressefoto

Grace Petrie (UK) spiller sin første danske koncert nogensinde på årets festival. Hun er LGBTQ aktivist, socialist og en punket sangstemme i den sociale debat i Storbritannien, f.eks. med sangen Farewell To Wellfare”. Petrie er en moderne protestsanger og fast musikalsk indslag i BBC’s politiske, satiriske program The Now Show. Hun har fem albumudgivelser bag sig, men det sjette album, Queer As Folk, er lige på trapperne med udgivelse d. 14. september.

Helle Hansen, Andy Fite (US) og Bemjamin Aggerbæk indgår i en særlig CSF 18 Jubilee Collaboration på lørdag. Hele programmet kan ses på www.csf.dk/program. Det omfatter foruden de nævnte bl.a. Kirsty McGee (UK), Robb Murphy (IRL), Lindsey Saunders (US), CSF 18 Jubilee Collaboration: Helle Hansen, Andy Fite (US) og Benjamin Aggerbæk og Julie Avaldorff, Frederikke Bohr, Galsterei, Nora Dalum, Frederik Damhus & The Great Outdoors, Mads Fisker, Female Forest, Nicolai Funch (S), Linus Jackson (S), Frida Jacobi, Dear Joy (UK), August Kann (N), Lilac’s Daughter (UK) og Martin Praetorius. Foruden mange flere. Køb billetter på www.billetto.dk