Når Tønder Festival slutter 25. august, kan man køre ca. 100 km. i stik nordlig retning. Så ender man i Ansager, hvor man i dagene 30. og 31. august samt 1. september afvikler den første ”Mariefestival” nogensinde.

Helge Engelbrecht kommer også i centrum ved årets "Mariefestival".

 

Det er selvfølgelig ”Mr. Ansager”, Helge Engelbrecht, som står bag festivalen. Musikgalleriet indbyder i samarbejde med Ansager Idrætsforening til folkefest, men ikke kun på Helge Engelbrechts spillested. Med  musik fra ikke mindre end 19 forskellige scener, store som små, må der blive levende musik på  omtrent hvert gadehjørne i byen!

Om ideen fortæller Helge Engelbrecht: ” Jeg har siden åbningen af Mariehaven gået med tankerne om at prøve kræfter med en decideret festival over et par dage eller tre. Da vi havde de første store koncerter, ”Sommersang i Mariehaven, var vi altid lidt ”høje” i dagene derpå og sad som regel og ærgrede os over, at festen allerede var ovre. Jeg vidste med det samme, at et af de mulige hop i vores musikalske trampolin i Ansager kunne være en festival.”

Foreløbig er mere end 200 danske kunstnere på programmet, bands og solister,  og heriblandt er Almost Irish, Jacob Wendt & og Kristian Rusbjerg, Neighbours & Friends, Søren Krogh & Perry Stenbäck, Støjberg, Folked Up og Fromseier & Hockings.

Hertil tilføjer Helge Engelbrecht: ” Der kommer flere navne på plakaten de kommende måneder. Vi bygger musikdelen op omkring vores eget netværk omkring Neighbours & Friends og går selv foran med alt, hvad vi kan mønstre af gode musikalske konstellationer.”

Mon ikke der er garanti for god underholdning og høj kvalitet, når de mange musikere indtager den lille vestjyske by, som støtter det store arrangement. Således har formand Harry Hansen fra byens menighedsråd udtalt , at ”kirken og menighedsrådet naturligvis også vil være en del af festivalen”.

Søren Krogh Fotos: Per Dyrholm

Byens sportsplads bliver omdannet til campingplads for de mange gæster, mens musikerne skal overnatte på skolen eller i hallen.

Festivalen har ikke noget kommunalt sikkerhedsnet, men som Helge Engelbrecht fortæller: ” Vi er tilfredse med 500 gæster. Men som billetsalget går lige nu, ser det ud til, at vi bliver en hel del flere.”

Man kan købe billetter pr. dag eller partoutbillet for 500 kr. til alle tre dage i byen med ca. 1.500 indbyggere. Det tal kan forventes at vokse voldsomt i de tre dage, festivalen varer.

http://www.mariefestival.dk/