Hvis “Ympehaven” lyder lidt henad Paradishaven, så er det ikke helt skævt. Det ny Mads Mouritz/Jacob Funch-album er indspillet en mørk januaraften – og nat i et tidligere grisehus på adressen Ympehavevej med vindens susen i Fanefjord Skovs træer og Østersøens brusen udenfor, og det var næsten paradis.

”Jeg trængte til at komme væk fra byen”, fortæller sanger, komponist og sangskriver Mads Mouritz. ”Så jeg lejede gæstehuset på Ympehavevej i tre måneder sidste vinter. Langt derude ved skoven, tæt på havet, fandt jeg en ro, der fik mig til at finde et fast sted på Møn, hvor jeg nu bor”.

KB: ”Dit album er en samling helt nutidige sange, men på mange måder med tråde tilbage til både Kim Larsens Værsgo-plade og Furekåben fra 70´erne”?

”Værsgo er vi mere eller mindre bevidst gået efter at ramme stemningen fra. Med hensyn til Furekåben var det min nye husvært på Møn, der kunne høre, at Ympehaven lyder lidt som den. Selv er jeg fra den tid mest vild med “Sange af Benny Holst”- pladen og den lige efter:  “Rejsende I Musik”.

Mads Mouritz er vokset op med folkemusik og jazz i Holstebro, samme sted som digteren Lone Hørslev, som har sangen Bella Sky med på Ympehaven. Hende har Mads Mouritz tidligere indspillet plader og turneret med.  Bella Sky er én af fire sange på Ympehaven, der måske bliver til salmer. I hvert fald er de kandidater til at komme med i et tillæg med nyskrevne tekster og melodier til Den Danske Salmebog.

Saftstationen tæt på Ympehavevej på Møn havde debut som spillested, da Mads Mouritz med Jacob Funch, multiinstrumentalist, og Cisser Mæhl på fløjte og violin en sommersøndag først i august for første gang spillede og sang Ympehave-sangene. Release-koncerten følges op af eftersommer/efterårsturné, landet rundt. Her i august, d. 24. og 25. rammer de Studenterhuset i Odense og Radar i Aarhus, i september Jyderup Højskole og Karensminde Kulturhus og i oktober Huset i Aalborg, Harders i Svendborg og Stars i Vordingborg. Se kalenderen for datoer.