Newport Folk FestivalNæste weekend d. 22., 23. og 24. juli finder denne klassiker sted igen med næsten 60 navne på plakaten foruden dem, der deltager i de tre gange ”For Pete’s Sake”. Pete er naturligvis Pete Seeger, der var med til at starte festivalen i 1959, og hvis ånd ikke skal glemmes. Derfor denne særlige platform i The Museum, der afholdes for tredje gang og med Chris Funk fra The Decemberists som vært.

static1.squarespace.comFestivalen befinder sig omkring halvanden time fra Boston og tre-fire timer fra New York City i Fort Adams State Park i staten Rhode Island halvanden time fra Boston og tre-fire timer fra New York City. Blandt de mange navne er i år Margo Price, som kommer til årets Tønder Festival, der er Hayes Carll, som var der sidste år, og f.eks. også Aiofe O’Donovan, der måske kan blive aktuel til næste år? Hun spillede tidligere med Crooked Still, som var i Danmark flere gange, men har nu fin gang i sin solokarriere.

Desuden kan de heldige deltagere i festivalen glæde sig til ingen ringere end Glen Hansard, som efter mange år som musiker med sit band The Frames for alvor er blevet et verdensnavn. Det skete i forbindelse med hans (musik)film ”Once” fra 2011 og den Oscar, han modtog for musikken sammen med Markéta Irglova. Han var for resten ham den lyskrøllede guitarist fra den fede 1991-film ”The Commitments”. Nu er han helt sin egen og har succes med det ligesom de følgende: Father John Misty solo og Ryan Adams & The Infamous Stringdusters foruden Graham Nash og Ray Lamontaigne.  Nathaniel Rateliffe & The Night Sweats er med ligesom sidste år og The Staves, der kommer fra Winnipeg Festival og skal videre til Edmonton ditto. Foruden altså godt fire dusin flere. Et godt sted at holde weekend. Som jeg skrev sidste år: Måske kan man spare sammen til 60 års jubilæet i 2019.