Ebbe Ottzen

Ebbe Ottzen

En søndag eftermiddag midt i september var der mulighed for at falde indenfor på Vestergade 58 og lytte til Perry Stenbäck som ankermand i et større bluesjam-arrangement, hvor bl.a. Martin Blom deltog. Men sådan har det ikke været hele tiden. Spillestedet lukkede sidste år, og det så ud, som om man ikke mere kunne slingre ned ad Vestergade sammen med Peter AG, og gå ind i porten i nr. 58, tværs over gården gennem endnu en port i den gamle købmandsgård og ende i spillestedet med det berømte navn.

Vestergade 58 blev kaldt for det musikalske mekka i Århus i 70’erne og 80’erne – og ikke uden grund. Her kunne man udover Peter AG opleve bl.a. Steffen Brandt, Thomas Helmig, Henning Stærk og Anne Linnet, som også fik koncertdebut med Shit & Chanel her i 1974. På det tidspunkt hed spillestedet Trinbrættet og var mest kendt som jazzspillested.

”Jeg driver sammen med min kone te- og kaffesalonen Sofie’s Forældre i Frederiksgade, og da jeg på et tidspunkt så, at Vestergade 58 var ledigt, kontaktede jeg udlejeren og fik en fremvisning,” fortæller Ebbe Ottzen, som er stedets nye indehaver. Han forklarer videre:

”Jeg var dog ikke interesseret efter besøget. Men kort tid efter ringede udlejeren og spurgte, om jeg alligevel var interesseret, og igen sagde jeg nej tak. Det gentog sig så med et nyt og forbedret tilbud, som jeg afviste. På det tidspunkt arvede jeg så lidt, og samtidig tilbød en investor at skyde penge i projektet. Så tænkte jeg, at det var et tilbud, som jeg nok kun fik én gang, og så slog jeg til.”

Ebbe Ottzen har nu gennem et halvt års tid ladet et københavnsk bookingbureau stå for musikken: ”Jeg har ingen forstand på musikdelen, så her har jeg hentet professionel hjælp. Men jeg er åben for alle genrer, så hvis der er ønske om folk, så kan det også komme på repertoiret. Jeg satser mest på, at musikken skal være for det voksne publikum fra plus 25. Ikke fordi jeg har noget imod musik for de yngre, men der er spillesteder nok for de unge i byen. Men de er selvfølgelig velkommen her.”

Den nye, foretagsomme ejer af Vestergade 58 har allerede haft både reggae, jazz, rock, blues og afrikansk musik på scenen i de historiske bygninger, hvor der kan være op til små 300, hvis der udelukkende er ståpladser. Men oftest er der borde og stole i lokalet, som bliver indrettet efter koncerterne og publikum.

”Jeg har da også fundet ud af, at der hører mange ting med til at drive et spillested. Foruden at lokalerne skal være i orden, så er der jo krav til scene, lys- og lydanlæg og eksempelvis et backstage rum til musikerne. Det sidste er noget, vi arbejder på at få etableret netop nu,” slutter den travle og ihærdige forretningsmand, der forhåbentlig har held og dygtighed til at få det forretningsmæssig på skinner igen, så det ikke slingrer ned ad Vestergade.

Der er atter liv i huset bag den mere end 350 år gamle købmandsgård. Den står i dag som en af de mest velbevarede bygninger fra den tid i Aarhus, også selv om den gennem tiden er blevet om- og udbygget nogle gange. Nu huser den altså byens ældste eksisterende spillested, kort sagt V58.

http://www.nyv58.dk/