Med Jels Å i baghaven har den gamle Hærvejskro Ellegaard fra 1740 en idyllisk beliggenhed. Her har man siden 1991 i løbet af de tre sommermåneder hver onsdag kunnet opleve live musik med både kendte og mindre kendte musikere & bands fra ind- og udland, oftest med rødder i folkemusikken.

Stanley Samuelsen

Stanley Samuelsen

I år er ingen undtagelse. Blandt det flotte udbud på 13 koncertaftener finder vi Jullie Hjetland sammen med Kristine Heebøl og Jens Ulvsand. Benny Holst kommer forbi med sin trio, og så kommer den unge talentfulde kvartet Folk Factory på besøg.

Blandt de mange flere rutinerede kræfter er Stanley Samuelsen fra Færøerne, Mikael K med sit band Klondyke og sidst, men ikke mindst Niels Hausgaard. Han har stort set har været fast på programmet siden starten, når han, som der står i programmet, ”er på vej til Tønder”. Koncerten med den populære vendelbo er 26. august, og man skal være hurtigt ude for at få pladser til netop denne koncert, som traditionelt bliver udsolgt meget hurtigt, når der åbnes for billetsalg søndag 26. april kl. 10.00 på tlf. 74 84 65 00. Efter søndagens forventede ”telefonstorm” kan man bestille billetter pr. mail, og man kan også bestille spisning inden koncerterne, hvis man ønsker det. Man skal gennemgående være hurtigt ude, da de ca. 150 koncertbilletter pr. koncert hurtigt kan blive revet væk.

Mikael K

Mikael K

Mette og Børge Solkær har været arrangører og værtspar, siden de købte stedet, hvor de efter åbningen af kroen hurtigt fik stablet koncerterne på benene. Mette Solkær fortæller: ”Vi sprang bare ud i det. Vi troede på det, og efterhånden som det voksede, fik vi også godt fodfæste. Og arrangementerne blev bestemt til de helt faste rammer, som vi stadig har i dag. Koncerterne holdes hver onsdag aften kl. 19.30  i juni, juli og august måned. Det har været dejligt, at rigtig mange af vores gæster kommer til koncerterne, selv om de ikke ved noget om den aktuelle musiker eller band, men de stoler på, at kvaliteten ved koncerterne er i orden.”

Det må man sige, at den er. Det kan ved selvsyn konstateres ved et kig på de tidligere års koncertprogrammer. Ved nogle arrangementer går værterne selv på scenen. Der er mulighed for overnatning på Cafe Ellegaard i Sommersted, men se hjemmesiden for mange flere oplysninger.

http://www.cafeellegaard.dk/