Eliza Gilkyson  og Jens Lysdal. Privatfoto

Eliza Gilkyson og Jens Lysdal. Privatfoto

Han må have et ”Easy Heart”, ham Jens Lysdal, for øjeblikket. For han har del i en Grammy-nominering af amerikanske Eliza Gilkysons 2014-album ”The Nocturne Diaries.”

Han både spiller på det og har sammen med EG skrevet sangen ”All right here.” Albummet er nomineret som Best Folk Album i USA, og i Tyskland er Lysdals eget album fra januar i år, ”Easy Heart”, nomineret som Best Folk Record 2014. Så mon ikke han har haft et helt all right år her i 2014 med sine flotte anmeldelser og omfattende turnevirksomhed i både Tyskland og USA.

Hans album er indspillet i Austin, Texas sammen med højtbesungne amerikanske musikere, bl.a. den fra Tønder Festival så kendte Tim O’Brien, der har spillet med store navne over there. Det er anmeldt rigtig godt, og i det hele taget nyder Lysdal stor respekt som guitarist og sanger/sangskriver. Hans ”Easy Heart” har slået meget fast hvorfor. Han har en god håndfuld albums bag sig før den aktuelle succes, og som titlen på hans første album fra 1995 siger det, så var det vel bare ”A Matter of Time”.

Gilkyson (født 1950) har udsendt mere end dobbelt så mange og har været Grammy-nomineret før. I 2005 udgav hun ”Paradise Hotel”, hvorfra sangen Requiem, som hun skrev til tsunamiens ofre, spilles meget og ikke mindst i kirkesammenhænge.

Jens Lysdal spiller på torsdag den 11. december i Slagelse Musikhus sammen med en stjernebesætning af ”Friends”. Vennerne er Bjarke Falgren på violin og mandolin, Hal Parfitt-Murray på violin og mandola, Nikolaj Busk på keyboard og harmonika, Jacob Falgren på bas og Anders Pedersen på percussion.

Som en kuriositet kan nævnes, at Eliza G. spiller den 12.12. i ”The Bugle Boy” i La Grange, Texas, og i eller på ”The Armadillo Christmas Bazaar” i Austin den 20. 12. Armadillo betyder for resten bæltedyr, som der er mange af på de kanter.

Lad os krydse fingre for, at Grammyen kommer i hus til januar! Det ville være helt all right både her og der.

http://www.lysdal.com/