Hagge’s Musik Pub i Tønder lagde scene til den debuterende danske ”irer” Marianne Green.

Er Marianne Green Danmarks svar på den irske sangfugl Cara Dillon, eller er Cara Dillion Irlands svar på den danske sangerinde Marianne Green?

Svaret får vi nok aldrig, men de to unge kvinder har et par fællestræk. De synger begge irske sange og spiller begge på fløjte.

Marianne Green, der fik sin debut på en live scene hos Hagge’s. Hun var lidt nervøs i starten, men det fik hun rystet af sig og fik demonstreret, at hun både behersker de smukke, følsomme, melankolsk og vemodige sange og de mere muntre ballader,

Hun gav prøver på alle genre og var meget dedikeret og indlevende i sine sange, som hun forinden havde fortalt historierne om.

Hun synger samtidigt på irsk/gælisk, så et par skotter blandt publikum var overbevist om, at hun var fra Irland, og var svære at overbevise om, at den unge sangerinde var fra det nordlige København!

Hun blev til aftenens koncert akkompagneret af nordmanden Magnus Wiik på guitar, der også fik lejlighed til at give et par solonumre, og af Martin O’Hare på bodhran.

Der blev også mulighed for at opleve irsk stepdans i bedste riverdance-stil, og på Marianne Greens repertoire var der også blevet plads til en enkelt skotsk sang blandt de irske, hvor hendes måske mest kendte sang ”The Banks of the Bann” og ”The Dear Irish Boy” var på repertoiret.

Marianne Green, Hagge’s, Tønder, 26. august, 2010

www.mariannegreen.com