064Egge og MC Hansen mødte hinanden i Memphis, Tennessee for nogle år siden, og det blev starten på et musikalsk makkerskab, som tidligere har bragt Egge til Danmark og nu har resulteret i et spritnyt album Say That Now. De har fået hjælp af vennerne Jakob Chano, som spiller trommer, og Nikolaj Wolf på bas. Sammen kalder de sig The Sentimentals, og de er i gang med at præsentere deres nye musik i Danmark.

Denne lille koncert var faktisk deres debut på en mindre turné, og derfor spillede de fortrinsvis Egges nye sange. Man kan bedst betegne musikken som country-rock, da sangene er baseret på den amerikanske countrytradition, og musikken har mange rockelementer. Jeg skal nu nærlytte albummet, men til koncerten kunne man høre nogle personlige og alvorlige tekster – ikke ulig Lucinda Williams. Ana Egges stemme er derimod ikke så distinkt og rå som Williams er, men hun synger pænt, ærligt og udtryksfuldt, og så får hun kompetent hjælp af gutterne. Foruden guitar viste det sig, at hun også behersker mandolinen.

Midt i den gamle kongeborg, midt blandt dansende sylfider og midt i fejringen af en ny cykel-Danmarksmester, nåede The Sentimentals at spille deres sæt, før uvejret ramte de tusindvis af Skt. Hans-gæster.  Men det var en lovende start på en længere koncertrække, som foruden Danmark også omfatter Tyskland og USA. Mandag d. 27. juni spiller de på Harmonipavillonen i Tivoli, hvor der hver mandag præsenteres folk, roots eller verdensmusik.

067