The Peregrines er et nyt transatlantisk, akustisk band, der spiller et ekstraordinært bredt repertoire. Medlemmerne kommer med forskellige baggrund, hvilket var tydeligt.
Joe K. Walsh har spillet med det traditionelle bluegrassband The Gibson Brothers, som besøgte Danmark for nogen tid siden. Han er mandolinspiller og sanger og kan høres på soloalbummet Sweet Loam. Desuden er han mandolinlærer på Berklee College of Music. Grant Gordy (guitar og sang) imponerede især med sit guitarspil. Hans seks års samarbejde med David Grisman kunne høres. Han kan spille traditionelt, men hans jazzede stil med masser af synkoperinger og improvisationer var overbevisende.
Ben Somers (bas og vokal) fra London har spillet og turneret med Dr. John, Seal og Taylor Swift, har deltaget i mange musikprojekter, undervist og desuden haft sit eget bluegrass- og oldtimeband. Alle tre har spillet sammen, men det var først, da de mødte fiddleren Bobby Britt, at de indspillede deres debutalbum og nu kom på en mindre Europaturné under navnet The Peregrines.
Disse fire exceptionelle instrumentalisters projekt er tydeligvis at afprøve og udfordre grænserne mellem den traditionelle og moderne akustiske musik. Som jazzmusikere forsøger de at lade musikken udvikle sig undervejs med masser af plads til improvisationer og opløsning af harmonimønstre og rytmer.
Det lykkes langt hen af vejen, selv om man kunne mærke, at det er et nyt projekt, og de skal lære hinanden bedre at kende. Visse steder kunne vokalerne også finpudses, men The Peregrines gav en imponerende koncert med et spændende repertoire, som blev ved med at overraske.