bruce runrig vejleDet skotske band Runrig kalder meget passende deres turne for The Story – ligesom bandets 14. studiealbum. De fyldte Hal 1 i DGI Huset og leverede en to timers energisk, veloplagt koncert til et fortrinsvis modent publikum, der klappede, sang og stampede med i de både kendte og nye toner fra det populære band.

Vi fik sange helt tilbage fra slutningen af 1970’erne og frem til det helt nye – og ifølge bandet selv – deres sidste studiealbum, hvorfra mere end halvdelen af sangene blev præsenteret ved koncerten.

Play Gaelic var Runrigs første album, som de udgav i 1978. Året efter var det The Highland Connection, der kom på gaden, og på netop denne cd var Loch Lomond med for første gang. Denne sang, som oprindeligt er fra 1841 har siden fulgt bandet.

Koncerten blev åbnet med Onar, hvor Bruce Guthro og Rory MacDonald supplerer hinanden glimrende på det vokale i et af de mest iørefaldende numre fra The Story, sammen med titelnummeret, hvor Rory alene står for vokalen. Det er bandets yngste medlem Brian Hurren, der har produceret The Story, og han har forstået at fange den historiske tidsånd og magien i bandets musik. Mange numre fra koncerten fortjener at blive fremhævet, som eksempelvis en ny frisk udgave af Harvest Moon, der er fra 1990. Men også et par endnu ældre numre som Skye, Alba og Dance Called America, som alle er blevet piftet op i arrangementerne uden at miste deres oprindelige magi.

Det blev en god blanding af klassiske syng-med sange og mere afdæmpede og følsomme ballader, hvor forsanger Bruce Guthros fortrinlige røst kom til sin fulde ret – ikke mindst da han gav et solonummer. Som vanligt var Malcolm Jones i den instrumentale førertrøje med elegant spil fra fløjen, og han gav flere prøver på sit fine guitararbejde.

Koncerten sluttede helt traditionelt af med ”Loch Lomond”, og den fik hele salen til at synge med for fuld hals, inden bandet gav Hearts of Olden Glory i en a capellaudgave.
http://www.runrig.co.uk/

runrig vejle 2015