Ud i den nordiske musiks krinkelkroge.

Ikke mindre end godt 100 publikummer mødte op en almindelig tirsdag formiddag i Skjoldhøj Kirke i det nordvestlige Århus. Selv om der var dejlige  rundstykker og kringle i koncertens pause, så var det kun krummer i forhold til Nordens Tones musikalske hjemmebag, hvor opskriften var musik fra alle nordiske lande i et (for ørerne) velsmagende repertoire.

Klasse fornægter sig ikke. Der er ingen tvivl om, at kvartetten Nordens Tone med fire dygtige musikere forstår at komme ud i den nordiske musiks yderste afkroge og hjørner. Deres sætliste, der består af musik fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Færøerne, Grønland og Island, betyder, at man også kommer på en spændende rundrejse i forskellige genrer, ikke mindst på grund af at bandets tre mandlige medlemmer har  baggrund i jazzens verden.

Pojken Flensborg

Pojken Flensborg er bandets dirigent og kaptajn på pianoet, mens Torben Bjørnskov på bas og Hans Mydtskov på saxofon på skift er styrmænd. Med hver deres instrument sørger de for variation og høj kvalitet i de finurlige lydbilleder, som skabes omkring Jullie Hjetlands fantastiske og imponerende vokal.

Der er musik fra Peer Gynt, et par instrumentale, jazzprægede numre, hvor de tre mandlige

Jullie Hjetland

musikere rigtig får mulighed for at vise deres høje niveau, og vintersangen ”Sneflokke kommer vrimlende” i en ny frisk og anderledes udgave. Publikum fik også en ny udgave af Carl Nielsens ”Se dig ud en sommerdag”, og i en færøsk sang blev man taget med på fuglefjeldet. Lukkede man  øjnene, var man ikke i tvivl om, at man var på fjeldet.

Men ellers var der dejligt melankolske, nordiske sange og også en smuk norsk a cappella sang fra Jullie Hjetland. Inden hun mere muntert tog klap på brystet, knipsen med fingrene og klappen på kinderne i brug, så der blev søgang, inden Nordens Tone afsluttede koncerten med en fin grønlandsk nytårssang.

http://www.nordenstone.dk/