En mørk, kold mandag aften med sne på tagene og temperaturen på frysepunktet er en ambassade nok ikke det sted, man umiddelbart vil gå hen for at finde hygge og blive underholdt!

Men nu er der tale om et af de nyeste spillesteder i Århus, og det er jo en anden sag. I det gamle bindingsværkshus i Rosensgade 11 var der sygehus fra 1790 og ca. 40 år frem. Senere har bygningen huset flere teatre, men nu er det også blevet omdannet til et hyggeligt spillested.

Her indtog MC Hansen med sit band scenen og lovede fra koncertens begyndelse, at ”det ville blive den hidtil vildeste mandag aften i december i Århus”. Dermed var tonen slået an til en hyggelig aften med mange gode historier, sange og velklingende musik.

Trods instrumenteringen med tre guitarister og én musiker på slagtøj blev det aldrig ensformigt. Der blev leveret strengeleg af høj klasse med stor variation af såvel MC Hansen selv som flotte riffs af Uffe Steen og Morten Brauner på bas. Et par meget kompetente guitarister, som MC Hansen havde forstærket sig med, ligesom hans faste makker på slagtøjet Jacob Chano atter var overbevisende, da han forstår at spille med følelse og fornemmelse til singer-songwriterens gode fortællinger. Uanset om det er sange om troubadourens lokale hønsegård i Jungshoved på Sydsjælland, eller om det er sange fra den store verden, hvor han blandt andet er blevet inspireret ved bredden af den idylliske Cumberland River i Nashville.

Fra venstre: Uffe Steen, MC Hansen, Morten Brauner og Jacob Chano. Fotos: Per Dyrholm

Fællesnævner for den talentfulde kunstners tekster og musik er, at lyrikken er både meningsfyldt, eftertænksom og humoristisk til de melodiøse, bløde og ind imellem drømmende klange. Der var også plads til et Bob Dylan-nummer, og der blev givet flotte prøver på musikernes kunnen med flere instrumentale satser. Og så gav MC Hansen den 17-årige Martin Sundahl chancen for at demonstrere sit sangtalent i to numre.

Genren er en blanding af folk, country og americana, men som den sympatiske singer-songwriter selv siger: ”Nogle mennesker kategoriserer min musik som country, andre kalder det folk, og der er også folk, som tror, at jeg er fra Irland! Men jeg ved ikke, hvor mine sange og musik kommer fra. Jeg håber blot, at man kan lide det. Det er derfor, jeg spiller det.”

Den langnæsede, tynde sangskriver fra Jungshoved (MC Hansens egen selvkarakteristik) har i øvrigt et nyt album klar til foråret. Så selv om vinteren først lige er kommet, så kan man allerede begynde at glæde sig til udgivelsen i april.

http://mchansen.com/