mcrae

Kelley McRae og Matt Castelein

M.C. Hansen kalder selv sin musik for Scandicana, og det er jo meget betegnende for hans americana med dansk baggrund. Når han (meget underholdende) introducerer sine sange, er der dog meget lokalt, men sangene er amerikansk inspireret. Jeg fornemmede nærmest en Lyle Lovett’sk kvalitet i både sange og sangstil. Han blev støttet af Jacob Chano på vokalharmonier og harmonium, og sammen gav de en stærk optakt til McRae.

For stærk måske, for ægteparret Kelley McRae og Matt Castelein fra USA havde svært ved at toppe det. Bevares, de er glimrende sangere og guitarister, og McRaes sange er også gode, men de mangler lige det ekstra, der kan skille dem ud fra mængden. Indtil det sker, lader det til, at de har affundet sig med at spille i små klubber. Det har nemlig været deres levevej, efter de i 2011 realiserede alt og satsede på en musikerkarriere. I en camper har de turneret USA fra kyst til kyst, og nu blev Global på ’Nørrebronx’ deres premiere i Europa.

Bortset fra John Prines Angel From Montgomery fik vi præsenteret McRaes sange, og her er både hyldest til Johnny Cash, kærligheden, naturen og den menneskelige diversitet. Selv om koncerten ikke var særlig velbesøgt, er det godt at nogen tilgodeser os, der holder af de mere stille lytteoplevelser.

Jacob Chano og MC Hansen Fotos: Claus Hellgren Larsen

Jacob Chano og MC Hansen Fotos: Claus Hellgren Larsen