Læg mærke til hende. Det er ikke kun mig, der er betaget af Courtney Marie Andrews’ ekstraordinære talent – hun er ved at blive et stort navn i hjemme i USA og snart også i Europa. Selv om hun tidligere har udgivet fem albums, er det først med det seneste Put The Fire Out, at hun er nået videre end en regional anerkendelse. (Foto øverst: Sust Sundborg)

Countney Marie Andrews osloHun fortalte, at hun allerede som 16-årig blev guitarist og backingsangerinde og turnerede med rockorkestre, men savnede hjemegnen Phoenix, Arizona. Så blev hun bartender og fik denne særlige indsigt i andre menneskers liv, som sådan et job kan byde på. Det har været godt sangmateriale for Andrews, så hun kunne præsentere os for lokale typer som Irene, Talking Tim og Dancing Debbie. Men også Donald ’Orange Ballon’ Trump, en utro kæreste og sågar en syg moster fik en sang med på vejen. Dette kunne nemt have været blevet tåkrummende og ligegyldigt, men blev i stedet en engagerende og til tider åndeløs koncert.

Hun har en unik stemmerækkevidde og er kraftfuld i hele registret. Hun kan synge stille og inderligt, og hun kan synge med stor styrke – vel at mærke uden at skrige, og disse egenskaber brugte hun effektfuldt og smagfuldt. Desuden skriver hun sange af meget høj kvalitet, og som bonus er hun én af de bedste kvindelige guitarister, jeg har hørt. Alt dette gør, at hun kan måle sig med de helt store sanger-sangskrivere trods sine kun 26 år. Der findes blandede YouTube-klip, men tro mig, hendes optræden forleden overgik disse.

https://www.youtube.com/watch?v=bk8oHuzbpZ4