Skotske Bodega afsluttede deres Danmarks-turne med en intim-koncert i Sabro.

Der er ingen mikrofoner, ingen højtalere, ingen forstærkere og intet scenelys, ja, der er faktisk ikke engang en scene. Men der er en god stemning, når der ofte står lækker akustisk musik på menuen, og dertil serveres god hjemmebrygget øl på Wintercoat i Sabro.

Den afslappede stemning smittede også af på Bodega. Et kvarter før bandet skulle begynde deres koncert, var der ikke noget spor af dem eller deres instrumenter. Det vil sige, at violinisten Ross Couper sad diskret ved baren blandt publikum og hyggesnakkede. Men pludselig var de der, pakkede instrumenterne ud, og foretog måske verdenshistoriens korteste lydprøve, uden at det gik ud over kvaliteten. Så uden panik eller nerver var de fire skotske musikere klar.

Ross Couper, der er et produkt af Shetlands tradtionsrige og dygtige række af musikere, og som før koncerten sad stille og roligt, var nu en sprælsk spillemand, der svingede både violin, bue og ben så det var en lyst, og ligesom bandets øvrige medlemmer kunne spille smukke følsomme og eftertænksomme melodier, for derefter at eksplodere i et inferno med gigs, reels og humørfyldte ballader.

Bandet havde et blandet repertoire med mange melodier fra Shetland og Skotland, men også irske og amerikanske sange havde fundet vej til bandet. Blandt andet var Bob Dylan’s Wagon Wheel på programmet. Det var en fornøjelse at lytte til Norrie MacIver vokal, især de gæliske sange, selv om man ikke forstår et ord af dem. Han sang blandt andet en sang, hvor man skulle stå meget tidligt op, hvis man skulle forsøge at lære teksten, eller synge med.

Bandet har således haft held med at bruge andres melodier i deres egen udgave. Bodegas udgave af Stamping Ground var også anderledes end, hvis man hører den i originaludgaven med Runrig, men det blev den nu ikke dårlig af.

Foruden Ross Couper og Norrie MacIver består bandet af Tia Files, der havde skrevet flere af bandets numre, og hun var absolut værd at lytte til, når hun trakterede sin guitar med stor intensitet og ind imellem fik hun alverdens lyde ud af sin lille djembe-tromme.

Bodega måtte undvære June Naylor og hendes harpe på grund af sygdom, men havde til gengæld den fløjte- og sækkepibespillende Lorne MacDougall med på Danmarksturneen, og selv om han ifølge Norrie MacIver under koncerten i Portalen, helt glemte at spille, fordi han sad og nød de øvrige bandmedlemmers musik, så var han en værdig afløser for Gillian Chalmers.

Så de humørfyldte og charmerende skotter, der har en ny cd klar i løbet af 2011, kunne mod god samvittighed pakke instrumenterne sammen, og nyde en enkelt velbrygget øl i de hyggelige omgivelser.

Bodega, Wintercoat Brewery, Sabro, 24. oktober, 2010